Unul dintre membrii partidului lui Vladimir Putin spune că Rusia, nu Statele Unite, este liderul lumii libere și că Moscova suportă „principala povară” pentru o lume liberă.

Deputatul Andrei Isaiev alaturi de Vladimir PutinFoto: TASS / ddp USA / Profimedia Images

„Statele Unite promovează mitul că sunt liderii lumii libere dar astăzi vedem cu ochii noștri că se demonstrează că Rusia devine liderul lumii libere, a lumii libere, o lume liberă de dictate”, afirmă Andrei Isaiev, un parlamentar al partidului Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin.

El susține că acest lucru s-ar datora faptului că Rusia suportă „principala povară, în special în ceea ce privește lupta militară pentru acea lume, pentru o lume liberă de dictatul unei singure țări”.

„Și datorită acestui lucru, autoritatea Rusiei a rezistat blitzkrieg-ului economic, a arătat că, în pofida tuturor eforturilor sale, coaliția occidentală nu a reușit să înfrângă economia Rusiei”, conchide deputatul rus.

Vladimir Putin spune că Rusia nu poate fi tăiată de restul lumii, Ucraina primește noi arme

Comentariile deputatului rus vin la o zi după ce Putin a declarat în timpul unei videoconferințe cu membrii guvernului său că tăierea Rusiei de restul lumii ar fi „imposibilă”. El a avertizat însă că țara sa trebuie să se concentreze în continuare pe dezvoltarea propriilor tehnologii și susținerea companiilor locale.

În cadrul aceleiași videoconferințe avute cu membrii executivului său el a criticat băncile rusești, despre care afirmă că nu oferă asistență companiilor din domeniul tech și din alte sectoare ce dezvoltă tehnologii de ultimă generație.

Marți, fostul președinte și premier rus Vladimir Medvedev, unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Putin și a „operațiunii militare speciale” din Ucraina, a declarat că Rusia își va atinge toate obiectivele de război și că pacea impusă va fi „în termenii noștri”.

Comentariile celor doi lideri ruși vin în contextul în care unii specialiști din domeniul apărării au început să avertizeze că, în pofida acalmiei temporare din estul Ucrainei, timpul joacă de partea lui Vladimir Putin și a Rusiei și că Ucraina va avea mai multe dificultăţi în lunile următoare.

Generalul Valeri Zalujnîi, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, a afirmat însă luni că ucrainenii au reușit să stabilizeze situația de pe front mulțumită sistemelor HIMARS primite din SUA în data de 23 iunie.

Vinerea trecută Ucraina a anunțat că a primit și primele sisteme de rachete de lansare multiplă M270 care vor fi folosite pentru complementarea sistemelor HIMARS americane.

Urmărește ultimele evoluții din a 146-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.