Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat necesitatea desfășurării de sisteme de apărare aeriană în munții Ceceniei, sugerând ca acestea să fie amplasate la o bază militară deja existentă, relatează TASS.

Ramzan KadirovFoto: WillWest News / Profimedia Images

„În condiții moderne, Rusia are nevoie de noi soluții militare strategice. În acest sens, vor trebui făcute multe schimbări, dar în primul rând cred că în munții Republicii Cecene, la granițele de sud ale Rusiei, sistemele de apărare aeriană sunt necesare mai mult ca niciodată”, a afirmat Kadîrov într-o postare făcută pe canalul său de Telegram.

El a spus că baza poate fi amplasată pe locul unei unități de tancuri din Shali, o unitate administrativ-teritorială din centrul Ceceniei.

Kadîrov a mai anunțat formarea unui nou regiment „special” de luptători ceceni ce vor fi încadrați de ministerul rus al Apărării.

„Include luptători care au absorbit experiența operațiunilor militare din Siria și Ucraina. Aceasta este o structură de luptă care este foarte solicitată în realitățile moderne”, a mai spus el.

Ramzan Kadîrov ar fi retras cecenii din Ucraina

Kadîrov a anunțat pe 9 iulie că luptătorii ceceni au revenit acasă după cucerirea autoproclamatei republici populare Luhansk.

„Miercuri, m-am întâlnit cu comandanții și cu unii luptători din rândul personalului militar. În numele meu și al președintelui rus Vladimir Putin, le-am transmis sincere mulțumiri militarilor noștri care și-au îndeplinit cu onoare datoria”, afirma el la momentul respectiv.

Liderul cecen s-a remarcat în timpul „operațiunii militare speciale” prin declarațiile sale belicoase față de Occident și înregistrările video publicate la ore târzii în care pare sub influența băuturilor alcoolice, deși acestea le sunt interzise musulmanilor.

Luptătorii ceceni s-au remarcat la rândul lor prin numeroasele înregistrări video distribuite pe platformele social media în care se prefac că luptă, aceștia fiind porecliți de ucraineni și alți analiști drept „armata de TikTok” a lui Ramzan Kadîrov.

Urmărește ultimele evoluții din a 145-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.