Salah Abdeslam, principalul acuzat în procesul atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015 din Franţa, a fost condamnat miercuri seara la închisoare pe viaţă de către Curtea Specială din Paris, relatează AFP și Agerpres.

Jihadistul Salah AbdeslamFoto: Benoit Peyrucq / AFP / Profimedia Images

Cei cinci magistraţi profesionişti au urmat rechizitoriul parchetului naţional antiterorist care ceruse această sancţiune extrem de rară, care face ca orice posibilitate de eliberare să fie infimă, împotriva singurului membru în viaţă al comandourilor care au ucis 130 de oameni la Paris şi Saint-Denis (lângă Paris).

Pedepsele pronunţate în cazul celor 20 de inculpaţi judecaţi din septembrie în procesul atacurilor jihadiste din noiembrie 2015 din Franţa sunt cuprinse între doi ani şi închisoare pe viaţă.

Mohamed Abrini, „bărbatul cu pălărie” în atacurile de la Bruxelles, a fost condamnat de asemenea la închisoare pe viaţă în dosarul atacurilor din Franţa, cu o perioadă de siguranţă de 22 de ani.

Şase dintre inculpaţi au fost judecaţi în contumacie.

În atacurile de la sala de concerte Bataclan, din şase baruri şi restaurante şi din zona stadionul Stade de France, mai mulţi islamişti au ucis 130 de oameni, în atacuri coordonate cu arme de foc şi bombe.