Procuratura federala belgiana a anuntat sambata ca Mohamed Abrini, arestat vineri la Bruxelles fiind suspectat de implicare in atacul teorist din noiembrie de la Paris, a recunoscut ca este "barbatul cu palarie" care apare in imaginile video realizate in data de 22 martie de camerele de supraveghere impreuna cu cei doi atacatori kamikaze de la aeroportul Zaventem.

HotNews.roFoto: Hotnews

"L-am confruntat cu dovezile video pregatite de unitatea noastra speciala. A trebuit sa recunoasca ca era el", a declarat un purtator de cuvant al procuraturii.

Mohamed Abrini, cautat in legatura cu atacul terorist de la Paris din noiembrie 2015, organizat de Statul Islamic, a fost arestat in Bruxelles, a anuntat vineri radiodifuzorul public VRT, adaugand ca acesta a fost probabil implicat si in atacurile din Bruxelles.

Abrini, un belgian in varsta de 31 de ani, este, "mai mult decat probabil", "barbatul cu palarie" care apare in imaginile realizate de camerele de luat vederi diin aeroportul Zaventem din Bruxelles in dimineata zilei de 22 martie, alaturi de cei doi teroristi kamikaze, informeaza VRT, citand surse neidentificate.

Un al doilea suspect, despre care se crede ca a fost vazut impreuna cu al treilea kamikaze de la metrou, a fost, de asemenea arestat.

VRT a dat numele celui de al doilea suspect - Osama Krayem - fara a da detalii.