​Natalia Poklonskaia, revocată luni de către Vladimir Putin din funcția pe care o ocupa în guvernul rus din cauza criticării războiului din Ucraina, a anunțat că a fost numită într-un nou post și că se retrage din viața publică, potrivit agenției Interfax.

Natalia PoklonskaiaFoto: kremlin.ru

„Astăzi am fost numită în funcția de consilier al procurorului general al Federației Ruse Igor Viktorovici Krasnov. Știu că vor fi multe urări de bine - le mulțumesc anticipat tuturor pentru sprijinul și interesul acordat muncii mele”, a anunțat ea pe canalul său de Telegram.

Ea a afirmat de asemenea că va renunța la postările de pe rețelele de socializare și la „orice activitate publică”.

„Pentru reprezentanții presei, vă informez că ar trebui să contactați serviciul de presă al Parchetului General al Federației Ruse pentru comentarii”, a adăugat ea.

Inclusiv TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, pare să remarce că decizia este una bizară, notând că ea obișnuia să discute cu mass-media și comenteze diverse subiecte politice și sociale.

Cine este Natalia Poklonskaia

În vârstă de 42 de ani, Poklonskaia este membră a partidului Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin. Născută în Ucraina, ea a trecut de partea rușilor în timpul anexării ilegale a Crimeii din 2014.

După încheierea mandatului din fruntea parchetului din Crimeea, ea a fost aleasă deputată în parlamentul de la Moscova pe listele Rusiei Unite și a fost numită ulterior director adjunct al Rossotrudnichestvo, agenția federală a Rusiei responsabilă de relațiile cu rușii din afara țării.

Vladimir Putin a semnat luni un decret de revocare a acesteia din funcția ocupată în cadrul agenției guvernamentale după ce fosta procuroare a criticat în termeni duri „operațiunea militară specială” declanșată de liderul de la Kremlin pe 24 februarie.

„Mor oameni, case și orașe întregi sunt distruse, lăsând milioane de persoane refugiate. Trupuri și suflete sunt mutilate. Inima mi-e plină de durere”, a afirmat ea.

„Cele două țări native ale mele se ucid reciproc și nu asta mi-am dorit și nu îmi doresc asta”, a mai spus ea în timpul unui mesaj video transmis la un forum internațional organizat în luna aprilie.

Urmărește ultimele evoluții din a 111-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.