Franța este în „discuții” cu Emiratele Arabe Unite pentru a găsi soluții de înlocuire a petrolului rusesc, vizat de un embargo european, a afirmat duminică ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, potrivit AFP.

Bruno Le MaireFoto: Ambasada Frantei

„Sunt discuții care deja au loc cu Emiratele Arabe Unite”, a declarat Bruno Le Maire la posturile Europe 1 și CNews, adăugând că Parisul caută „înlocuitori la aprovizionarea cu gaz și motorină din Rusia”.

Uniunea Europeană a impus vineri cel de-al șaselea pachet de sancțiuni contra Moscovei, care include și o reducere semnificativă a aprovizionărilor cu petrol rusesc, obiectivul UE fiind acela de a participa tot mai puțin la finanțarea războiului dus de Rusia în Ucraina prin achizițiile de energie de la regimul lui Vladimir Putin.

Embargoul, ce va fi aplicat progresiv, va afecta astfel cel puțin două treimi din achizițiile de petrol europene. Germania și Polonia au decis să oprească livrările prin oleoductul Drujba până la finalul anului, astfel că importurile de petrol rusesc vor fi reduse cu peste 90%, potrivit europenilor.

În acest context, Abu Dhabi poate fi „o soluție cel puțin temporară de înlocuire a petrolului rusesc”, a estimat Bruno Le Maire.

___