Poliţia a luat o "decizie proastă" neintrând rapid în şcoala din Uvalde (statul american Texas), unde într-o clasă se baricadase un atacator care a comis acolo un masacru, a afirmat vineri Steven McCraw, director al Departamentului securităţii publice din Texas, citat de AFP.

Politia din TexasFoto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Profimedia

"Privind retrospectiv faptele, acum, bineînţeles că nu a fost cea mai bună decizie. A fost o decizie proastă, punct final", a declarat el într-o conferinţă de presă, întrebat despre întârzierea intervenţiei forţelor de ordine, foarte criticată.

Nouăsprezece agenţi la faţa locului au aşteptat o unitate de intervenţie a poliţiei de frontieră aproape o oră după ce atacatorul, Salvador Ramos, intrase marţi în clădirea şcolii.

Poliţia din Uvalde este sub tirul criticilor, fiind suspectată că ar fi intervenit prea târziu în şcoala în care un adolescent de 18 ani a ucis 19 copii şi doi profesori. Preşedintele Joe Biden se va deplasa duminică împreună cu soţia sa la Uvalde pentru "a lua parte la doliul comunităţii" din acest orăşel din Texas, zguduit de unul dintre cele mai grave masacre cu armă de foc din istoria ţării, potrivit Agepres.