Daniel Defense, producătorul puștii de asalt folosite în cazul uciderii marți a 19 copii și a doi profesori într-o școală primară din Texas, a declarat joi că nu va participa la convenția anuală a celui mai important grup de lobby pentru arme de foc din țară, care se desfășoară în Texas de vineri până luni, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daniel Defense nu va participa la mitingul Asociației Naționale a Armelor de Foc (NRA) din cauza tragediei îngrozitoare din Uvalde, Texas, unde unul dintre produsele noastre a fost folosit în mod criminal", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

"Credem că este nepotrivit să ne promovăm produsele în Texas în această săptămână, la mitingul NRA", a adăugat el.

Într-un tweet postat pe 16 mai pe contul său acum inaccesibil, producătorul de arme Daniel Defense postase o fotografie cu un copil foarte mic care mânuiește o pușcă de asalt, însoțită de explicația: "Antrenează un copil să urmeze calea pe care trebuie să o urmeze și nu se va abate de la ea când va crește”.

Fostul președinte american Donald Trump a dat asigurări că va participa în continuare la evenimentul anual al NRA de la Houston.

Într-un mesaj postat pe rețeaua sa de socializare Truth Social, el a respins "politicienii" și "considerațiile partizane", arătându-se în opoziție cu succesorul său Joe Biden, care a cerut în schimb "confruntarea cu lobby-ul pentru arme".

NRA s-a limitat să denunțe joi actul unui "criminal singuratic și dezaxat", negând totodată orice responsabilitate pentru crimă.