Fostul președinte Donald Trump a declarat miercuri că va lua cuvântul la reuniunea anuală a puternicului grup de lobby pro-arme NRA, care va avea loc vineri în Texas, în pofida masacrului recent de la o școală primară din acest stat american, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Cheriss May/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"America are nevoie de soluții reale și de un leadership real în acest moment, nu de politicieni și considerații partizane", a declarat miliardarul republican pe rețeaua sa de socializare, Truth Social.

"Și de aceea îmi mențin angajamentul de lungă durată de a vorbi la convenția NRA din Texas", a spus el, promițând "un discurs important pentru poporul american".

Fostul președinte se află astfel în opoziție clară și deliberată cu succesorul său Joe Biden care, "sătul" de împușcăturile repetate, a declarat marți seara: "Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor de foc?”

În Statele Unite, atacurile armate sunt un adevărat flagel în fața căruia guvernele succesive au fost până acum neputincioase, incapabile să adopte o legislație națională ambițioasă în acest domeniu, în special din cauza puterii acestor grupuri de lobby care militează pentru neîngrădirea deținerii armelor de foc.

NRA a denunțat actul unui "criminal singuratic și dezaxat" și a negat miercuri responsabilitatea pentru crimă, confirmând că își va organiza adunarea anuală la Houston.