Declarațiile halucinante de la televiziunile rusești au atins noi cote, ultima explicație pentru dificultățile întâmpinate de forțele de invazie fiind faptul că trupele se luptă cu o puternică armată formată din soldați și ofițeri ruși.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Această operațiune militară condusă de Rusia se desfășoară, să spunem, cu destulă dificultate”, a admis la televiziune sentorul rus Frants Klintsevich.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, în niciun caz. Am petrecut mai bine de șapte ani luptând într-un război”, a continuat acesta.

„Dar acest război - sper că nu se simt jigniți camarazii mei soldați - este diferit de războiul pe care l-am avut în Afganistan și în Caucaz, pentru că luptăm cu una dintre cele mai puternice și mai bine antrenate armate. Luptăm împotriva soldaților și ofițerilor ruși, cu exact aceeași mentalitate ca a noastră”, a susținut Klintsevich.

Un alt moment halucinant a avut loc săptămâna aceasta la una dintre televiziunile publice ruse, un deputat al Dumei de Stat amenințând că un război cu NATO va fi unul nuclear și că Rusiei nu îi pasă câte țări va distruge.

Kremlinul ar fi ordonat televiziunilor rusești și presei de propagandă să îi pregătească pe ruși pentru o înfrângere în războiul din Ucraina, afirmă serviciul de informații militare al Ucrainei.

Colonelul rus Mihail Hodarionok a oferit o evaluare sumbră asupra situației militare a Rusiei în direct la TV , afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”.

------------