Canalele TV rusești ar trebui să reducă numărul de programe de divertisment difuzate și să difuzeze mai multe filme sovietice și rusești, a declarat joi Vladimir Medinski, negociatorul-șef al Kremlinului în discuțiile de pace cu Ucraina, citat de TASS.

Vladimir Medinski, negociatorul-sef al Rusiei pentru discutiile de pace cu UcrainaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Medinski, un consilier al președintelui Vladimir Putin, fost ministru al culturii și președinte al Societății de Istorie Militară a Rusiei, a făcut declarația la o ședință a Comisiei interministeriale pentru educație istorică de la Moscova.

„Avem membri ai comisiei, reprezentanți ai canalelor TV, lansez un apel către voi: colegilor, să avem mai puține programe de divertisment. Par cumva destul de ridicole în aceste vremuri. Cu toții încercăm să facem totul la fel ca înainte, dar nu se poate”, a spus Medinski, care este și președintele Comisiei interministeriale.

În schimb, el a sfătuit că ar fi mai bine să se difuzeze filme „sovietice, rusești bune”.

Vladimir Medinski a fost numit personal de Putin ca negociator în discuțiile de pace cu Ucraina

„Chiar și cinematografie străină bună fără drepturi de autor – cine are nevoie de aceste drepturi de autor acum? Oamenii vă vor fi recunoscători”, a mai spus Medinski, un om de încredere al președintelui rus Vladimir Putin care l-a însărcinat personal cu purtarea negocierilor de pace cu Ucraina.

Amintim că Rusia a legalizat pirateria la începutul lunii martie, ca răspuns la plecarea din țară a unor companii din domeniul divertismentului, dezvoltării de jocuri pe calculator și a programelor software.

El a mai spus că Rusia se confruntă în prezent cu „cea mai mare provocare din istoria sa” și că „trebuie să acționăm în conformitate cu această provocare”.

„Astăzi trăim în manualul de istorie, chiar înăuntru. Și dacă trăim în vechea manieră, fără să ne mobilizăm și să reconstruim, atunci cred că ne vom da seama că trăim în ultimul capitol”, subliniind că acest capitol „va fi scris în limba rusă”.

Vladimir Medinski, un membru al partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin, a fost ministrul rus al Culturii între 2012 și 2020, perioadă în care a supervizat o amplă transformare a culturii rusești în una de propagandă și reprimarea vocilor disidente din interiorul său.

Urmărește ultimele evoluții din a 29-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.