Kremlinul a declarat joi că întoarcerea în cazărmi a trupelor implicate în manevrele de lângă Ucraina va lua timp, reacția venind după ce Occidentul a acuzat Moscova că își menține, ba chiar își consolidează prezența militară în această zonă, transmite AFP.

Cu soldatii masati langa granita Ucrainei, Rusia pune conditii OccidentuluiFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

"Ministrul apărării a spus că unele faze ale exercițiilor se încheie și că trupele se vor întoarce la bazele lor de origine", a declarat presei purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, subliniind că "este o procedură care se prelungește în timp".

El a reamintit că desfășurarea trupelor - lansată în decembrie pentru manevre militare terestre, aeriene și maritime în jurul teritoriului ucrainean - a durat mai multe săptămâni.

Aceste trupe "pur și simplu nu pot decola și zbura deodată. Este nevoie de timp", a insistat Peskov, asigurând că Ministerul rus al Apărării are un "calendar" pentru retragere.

De asemenea, Peskov a calificat miercuri drept "nefondate, ca întotdeauna" acuzațiile Casei Albe potrivit cărora Moscova nu și-a retras trupele de la granița cu Ucraina, ci a adăugat până la 7.000 de soldați la ușa țării.

Citește și