Preşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa Jill au adus la Casa Albă un nou animal de companie, o pisică adoptată pe nume Willow, în vârstă de doi ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

I-a cucerit inima primei doamne când i-a întrerupt un discurs la un eveniment de campanie: Jill Biden a anunțat vineri primirea lui Willow, o pisică de doi ani, alături de cuplul prezidențial american.

„Cunoașteți-o pe Willow!”: a anunțat într-un mesaj pe Twitter Jill Biden, postând câteva imagini cu felina, care poartă numele după orașul natal al primei doamne, Willow Grove (Pennsylvania).

Willow, tigrată în tonuri de gri şi alb, cu mustăţi lungi şi ochi mari verzi, apare în imagini tolănită pe pervazul unei ferestre sau explorând trufaşă culoarele Casei Albe.

Serviciul de presă al „First Lady” a explicat că cea care va fi de acum „First Cat” a „impresionat-o puternic” pe Jill Biden când a sărit pe scenă și a întrerupt un discurs pe care ea îl susținea în Pennsylvania în timpul campaniei prezidențiale a lui Joe Biden, în 2020.

Willow „se instalează la Casa Albă cu jucăriile ei preferate, cu recompense şi mult spaţiu de adulmecat şi explorat”, a precizat purtătorul de cuvânt al lui Jill Biden.

Reluând o lungă tradiţie prezidenţială ce a fost întreruptă de președintele Trump, care nu avea niciun animal de companie, soții Biden au fost mereu acompaniați de un câine la Casa Albă, întotdeauna un ciobănesc german.

Ei au venit cu Champ, care a murit anul trecut din cauza vârstei înaintate, şi Major, care a fost trimis înapoi la ţară din cauză că nu s-a adaptat, după care l-au adus pe Commander.

Citește și: