Liderul Rusiei, Vladimir Putin, a făcut joi echipă cu președintele Belarus Aleksandr Lukașenko într-un meci de hochei care s-a desfășurat la Sankt Petersburg după discuțiile bilaterale dintre cei doi și cu puțin timp înaintea convorbirii telefonice pe care Putin o va avea cu șeful Casei Albe, Joe Biden, relatează BBC.

Lukasenko il imbratiseaza pe Putin inaintea meciului de hochei (captura de ecran- BBC)Foto: Hotnews

Evident, atât Putin, cât și Lukașenko (supranumit de unii jurnaliști din presa occidentală ”ultimul dictator al Europei” n.red) au contribuit la victoria echipei.

Putin a marcat de 7 ori, făcând paradă din nou de abilitățile sale de patinator, în vreme ce Lukașenko a înscris de 2 ori.

După discuțiile de miercuri privind armamentul de război, Aleksandr Lukaşenko i-a mulţumit omologului său rus Vladimir Putin pentru sprijinul politic şi economic acordat, pe fondul sancţiunilor occidentale impuse Minskului.

Lukașenko i-a spus lui Putin că îi este recunoscător pentru că ”a salvat” Belarus de la izolare.

În ce privește convorbirea cu președintele SUA, Joe Biden, Casa Albă a transmis că partea americană va propune o ”cale diplomatică” pentru detensionarea situației de la granița cu Ucraina.

În același timp, președintele Biden va transmite ferm că SUA sunt gata de reacție în cazul invaziei rusești.

Vladimir Putin a declarat și el că este optimist referitor la convorbire.