Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a scris pe Twitter că anul acesta va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari, transmit Reuters și Agerpres.

Elon MuskFoto: Dreamstime.com

Săptămâna trecută, cunoscuta senatoare americană Elizabeth Warren a scris pe Twitter că Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze „să se considere mai presus de toţi ceilalţi”, după ce revista Time l-a desemnat pe acesta „Personalitatea anului 2021”.

Şi publicaţia britanică Financial Times l-a numit pe şeful Tesla ''Persoana anului 2021'', în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice.

Musk a răspuns mesajului spunând că „anul acesta va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”.

Ce avere are Elon Musk

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, iar capitalizarea de piaţă a Tesla depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să îşi diminueze cu 10% participaţia la producătorul american de automobile electrice.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee.

Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Musk este şi fondatorul şi directorul general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, cu o avere estimată de Bloomberg la aproximativ 338 de miliarde de dolari.

Citește și: