Directorul general al companiei Tesla, Elon Musk, a fost desemnat luni de revista americană Time drept „Personalitatea Anului 2021”, anunță Reuters.

Elon Musk pe coperta TIMEFoto: time.com

Elon Musk este şi fondatorul şi directorul general al companiei de explorare spaţială SpaceX, precum şi al startup-ului Neuralink și al firmei de infrastructură The Boring Company.

Potrivit revistei Time, „Personalitatea Anului” reprezintă persoana sau grupul de persoane „care au influențat știrile sau viața noastră - în bine sau în rău - cel mai mult în decursul ultimului an”.

Cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată de revista Forbes la 265,4 miliarde de dolari, Elon Musk (50 de ani) a primit această distincție pentru 2021, un an în care compania sa de mașini electrice Tesla a devenit cel mai valoros producator auto din lume, iar compania sa de rachete SpaceX a trimis în spaţiu primul echipaj exclusiv civil.

Revista Time decernează titlul „Personalitatea Anului” din 1927.

Anul trecut, acesta a fost acordat președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, și vicepreședintei sale Kamala Harris.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg și fondatorul Amazon Jeff Bezos au primit și ei acest titlu în trecut.

De asemenea, revista Time i-a desemnat pe Katalin Kariko, Barney Graham, Kizzmekia Corbett și Drew Weissman, cercetătorii care au dezvoltat vaccinurile împotriva Covid-19, drept „Eroii Anului 2021”.