CEO-ul Tesla Elon Musk afirmat că se gândește să renunțe „la slujbă” pentru a deveni influencer „full-time” după ce a vândut în ultima lună acţiuni în valoare de aproape 12 miliarde de dolari, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Elon Musk si Grimes, in 2018Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Joi, Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a vândut un nou pachet de 934.091 acţiuni Tesla cu suma de 963 milioane de dolari, potrivit documentelor publicate de Comisia pentru Burse și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite.

În total, începând din data de 8 noiembrie şi până în prezent, Musk a vândut în total 11,03 milioane de acţiuni Tesla, dar, în acelaşi timp, a şi achiziţionat alte 12,87 milioane de acţiuni prin exercitarea unor opţiuni cu acţiuni.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Elon Musk, influencer „full-time”?

Tot joi, Elon Musk a anunţat joi că „se gândeşte” să renunţe la postul de CEO al Tesla şi să devină influencer.

„Mă gândesc să renunţ la slujbă şi să devin un influencer full-time. Ce părere aveţi?”, a scris acesta pe Twitter, fără a dezvolta subiectul.

Musk, care este şi fondatorul şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, declara în luna ianuarie a acestui an că se aşteaptă să fie CEO-ul Tesla „pentru mai mulţi ani”.

Luna trecută, Elon Musk i-a întrebat pe cei 62 de milioane de urmăritori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile pe care le deţine la compania Tesla şi a promis că va respecta decizia acestora.

În condiţiile în care răspunsurile „da” au reprezentat peste jumătate din totalul voturilor exprimate, Musk a vândut acţiuni în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari deși documente depuse de acesta la SEC arată că el intenționa să vândă acțiuni înainte să posteze sondajul pe platforma social media.

Prin intermediul participaţiilor sale la alte companii, precum Neuralink şi mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

Citește și: