Steve Bannon, consilier şi aliat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat luni FBI-ului după ce a fost inculpat pentru refuzul de a colabora cu comisia Congresului care anchetează rolul lui Trump în asaltul din 6 ianuarie al susţinătorilor săi asupra Capitoliului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Dăm jos regimul lui Biden!'', a spus Bannon în faţa jurnaliştilor adunaţi la sediul FBI-ului din Washington, acuzând că tot ce se întâmplă în jurul respectivei anchete este doar ''gălăgie''.

În vârstă de 67 de ani, Steve Bannon este unul din cei peste 30 de apropiaţi ai fostului preşedinte republican Trump convocaţi de comisia Camerei Reprezentanţilor să depună mărturie în ancheta privind asaltul de la Capitoliu, potrivit Agerpres.

Steve Bannon, un apropiat al fostului președinte Donald Trump, a fost acuzat de „sfidarea Congresului” pentru refuzul său de a participa la investigațiile privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Fostul consilier în vârstă de 67 de ani, care a fost unul dintre arhitecții campaniei prezidențiale de succes a lui Trump în 2016 înainte de a cădea în dizgrație, este dat în judecată pentru că a refuzat să depună mărturie și să ofere documente comisiei parlamentare speciale care investighează atacul asupra sediul Congresului.

Steve Bannon riscă între o lună şi un an de închisoare pentru fiecare din cele două capete de acuzare.

Deşi nu deţinea o funcţie publică pe 6 ianuarie, Steve Bannon pare să fi discutat despre protestul din 6 ianuarie cu preşedintele Trump în zilele care au precedat asaltul, potrivit comisiei.

Cu doar câteva ore înainte de a părăsi Casa Albă, Donald Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon care este acuzat de fraudă.