Hicham Chaib, unul dintre foștii lideri ai grupării Sharia4Belgium, a fost condamnat la închisoare pe viață și pierderea naționalității belgiene pentru comiterea unui asasinat terorist în Siria, anunță la Libre Belgique.

Hicham ChaibFoto: Captura video

Chaib, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat în absență de către o instanță din orașul Anvers. El era urmărit penal pentru executarea unui prizonier neidentificat în martie 2016 în Siria, unde a călătorit pentru a se alătura Statului Islamic (ISIS).

Imaginile execuției au fost difuzate pe internet la câteva zile după atentatele teroriste de la Bruxelles și Zaventem.

Înainte de a pleca în Siria, Hicham Chaib a fost mâna dreaptă a lui Fouad Belkacem, conducătorul grupării teroriste Sharia4Belgium.

Anterior el fusese condamnat la cincisprezece ani de închisoare în 2015 în timpul procesului împotriva Sharia4Belgium însă deja plecase din țară înainte de pronunțarea verdictului.

Pe lângă asasinatul terorist, Hicham Chaib a mai fost găsit vinovat de participare la activitățile teroriste ale Statului Islamic și de amenințare cu atentate din cauza amenințărilor aduse cetățenilor belgieni în videoclipul execuției.

Citește și: