Un tânăr belgian a fost desfigurat în orașul Namur fiindcă se întâlnea cu o fată de etnie cecenă, tatăl băiatului acuzând că acesta a fost „linșat” de fundamentaliști, relatează La Libre Belgique.

Tanarul a ajuns in spital cu fata tumefiataFoto: La Libre.be

„Au făcut un exemplu din fiul meu, vreau ca justiția să facă un exemplu din ei”, afirmă Patrick, tatăl băiatului, relatând că „poliția mi-a cerut să calmez lucrurile pe durata anchetei, dar nu intenționez să mă opresc”.

Fiul său a fost atacat violent luni după-amiază de cinci persoane. Adolescentul aștepta un prieten în fața gării din Namur când a fost abordat de doi tineri. Potrivit acestuia, cei doi au vrut să-i vadă telefonul și mai ales mesajele.

L-au rugat apoi să-l urmeze. Pe parcurs, li s-au alăturat alți trei tineri. Pe Avenue Jean 1er din Cetatea Namur cei cinci au început să îl bată, lovindu-l timp de o oră.

„Fiul meu cochetează cu o tânără fată de origine cecenă. I-au spus clar că un non-cecen nu se poate întâlni cu un cecen și că vor să facă din el un exemplu pentru alții. Unul dintre ei a scos chiar și un cuțit și a vrut să-i taie gâtul. Unul din bandă a spus că nu”, a relatat tatăl băiatului.

„Cu atât mai șocant este că acești tineri nu au nicio legătură cu familia fetei. Sunt oameni din anturajul ei, fundamentalisti în cadrul acestei comunități”, mai spune acesta.

Procuratura Namur a descris miercuri incidentul ca fiind o reglare de conturi între persoane care se cunoșteau.

„Este greșit. Fiul meu nu face parte dintr-o bandă. El îi cunoștea doar din vedere. Este un atac complet gratuit. O pedeapsă, un linșaj”, acuză tatăl tânărului, precizând că intenționează să organizeze rapid o demonstrație împotriva atacurilor din Namur.

„Primesc o mulțime de mărturii de la tineri care se plâng că nu se simt în siguranță. Ei spun că se grăbesc când trebuie să ia un autobuz, nu mai îndrăznesc să treacă lângă parcul Marie-Louise și evită strada Godefroid etc.”, continuă acesta.

El dorește să organizeze un marș în alb, poate deja în această duminică. „Justiția și autoritățile municipale trebuie să facă ceea ce este necesar”, spune Patrick.