VIDEO Anarchy in the UK: Îmbrânceli și bătăi la benzinării din cauza crizei carburanților / Problemele de aprovizionare au ajuns și la farmacii

de S.J.     HotNews.ro
Vineri, 1 octombrie 2021, 11:56 Actualitate | Internaţional


Boris Johnson
Foto: Captura Twitter
Peste 2.000 de benzinării britanice erau încă goale joi, 30 septembrie, din cauza crizei de șoferi de camion care a început să cauzeze probleme și pentru farmacii, în timp ce fermierii au avertizat că deficitul de măcelari ar putea duce la o sacrificare masivă de animale, relatează Euractiv.

Într-o săptămână haotică în care au erupt îmbrânceli și bătăi la stațiile unde oamenii au umplut sticle de apă cu benzină, miniștrii guvernului condus de Boris Johnson au dat asigurări că criza se ameliorează deși miercuri a mobilizat armata pentru atenuarea crizei de carburanți.Cabinetul lui Boris Johnson a respins acuzațiile potrivit cărora deficitul de șoferi de camion este cauzat de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmând că probleme similare au fost înregistrate și în alte țări după ce măsurile de carantină impuse din cauza pandemiei ar fi împiedicat mii de șoferi să își ia carnetul de conducere.

Asociația Benzinarilor Particulari din Marea Britanie a raportat joi că în jur de 27% din pompe sunt goale și alte 21% mai au un singur tip de carburant.

„Se termină mai rapid decât de obicei din cauza cererii fără precedent”, a declarat directorul executiv al asociației, Gordon Balmer, relatând că încă există incidente de agresare verbală și fizică a angajaților benzinăriilor.Jurnaliști ai agenției Reuters au relatat că au vizitat joi 10 benzinării din Londra și zonele limitrofe, doar 3 dintre acestea fiind deschise. Zeci de mașini formau cozi imense în timp ce angajații benzinăriilor încercau să le direcționeze pentru a ține situația sub control.

Criza de șoferi de camion este atât de acută încât a ajuns să cauzeze probleme și cu livrarea de medicamente în farmacii.

„Întreg lanțul de aprovizionare a fost afectat”, a declarat un purtător de cuvânt al asociației care reprezintă marile lanțuri farmaceutice.Probleme în industria de procesare a cărnii


Pe lângă combustibili și medicamente, reprezentanții industriei de procesare a cărnii au avertizat că sute de mii de porci ar putea fi sacrificați în decurs de doar câteva săptămâni dacă guvernul nu acordă vize pentru ca mai mulți măcelari să poată veni în țară.

Lizzie Wilson, reprezentantă a Asociației Naționale a Crescătorilor de Porci, a declarat că deficitul de măcelari i-a obligat pe procesatori să opereze la o capacitate redusă cu 25%.

„Ajungem în situația în care suntem nevoiți să spunem guvernului că dacă nu vom primi ajutoare în curând va trebui să analizăm sacrificarea porcilor de la ferme fiindcă este singura noastră opțiune în momentul de față”, a precizat aceasta.

„Nu mai înțeleg acest guvern. Trebuie să ajungem la rafturi goale în supermarketuri înainte ca ei să creadă [situația]”, a declarat și David Lindars, director de operațiuni al Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne.

Perturbările și creșterea prețurilor la carburanți și alte produse pe care se estimează că le vor cauza amenință să submineze creșterea economică a Marii Britanii, estimată la 7% pentru acest an.

Datele publicate de Biroul Național de Statistică de la Londra joi arată că economia Marii Britanii a crescut mai mult decât era anticipat în intervalul aprilie-iunie înainte de a scădea din nou brusc în contextul crizelor cauzate de deficitul de șoferi și celelalte probleme din lanțul de aprovizionare.

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8044 vizualizari

 • +28 (32 voturi)    
  Dixit (Vineri, 1 octombrie 2021, 12:08)

  cetateanulmodern [utilizator]

  Aveti ce ati votat! Spuneti lui Boris ca in EU nu se sta la coada la benzina, minte ca un nesimtit.
  • -8 (14 voturi)    
   Vrabia mălai visează (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:33)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui cetateanulmodern

   Ei au lipsă de lucrători pentru aprovizionare, voi aveți nevoie de un miracol ca să ieșiți din foame. Ghici cine e în cea mai re poziție?
   • +6 (12 voturi)    
    UK e în poziția Imperiului Austro-Ungar din 1912 (Vineri, 1 octombrie 2021, 19:32)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    În 1912, împăratul Franz Josef domnea deja de peste 60 de ani. După încă 4 ani a murit și după încă 2 ani imperiul s-a împărțit în 10 țări.

    Poziția UK de astăzi e foarte similară, dar vor rezulta numai 4 țări. Asta dacă nu izbucnește vreun război civil între Londra care a votat Remain și Midlands + Yorkshire care au votat Leave.

    Londonezii au insistat de mai multe ori că ei ar trebui să fie autonomi și să fie în UE, ca să n-aibă nimic de-a face cu ”sărăcimea din nord” (Midlands, Yorkshire, Humber).
   • +2 (8 voturi)    
    Borise, tu esti? (Vineri, 1 octombrie 2021, 22:23)

    cetateanulmodern [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    mda, un alt roman care daca plecat in UK se crede superior.
    • +3 (7 voturi)    
     Nici măcar nu e în UK, e în State și inventează (Vineri, 1 octombrie 2021, 22:59)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui cetateanulmodern

     realități care în UK nu există :)
     • 0 (0 voturi)    
      Imposibil! (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 21:19)

      Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui Harald

      "e in State"
      Nu se poate!
      Chiar daca isi zice "amerlocu", scrie ca un pedeserist, nu ca o persoana ce traieste in Lumea Libera!
 • +27 (31 voturi)    
  asta ati votat, asta meritati: (Vineri, 1 octombrie 2021, 12:20)

  bancher [utilizator]

  Boris Jhonson minte de sitnge cand spune ca penuria nu are legatura cu Brexitul. Dimpotriva, deficitul de soferi, de benzina, medicamente, alimente etc este generat de iesirea din UE si gonirea muncitorilor UE (mai ales romani si polonezi).
  Ei au crezut ca sunt rasa superioara, si ca mancarea, medicamentele si benzina le vin din cer...uite ca, fara estici si altii care sa le aduca cu camionul, au ajuns sa faca foamea.
  Mie unul nu imi este mila de ei ptr ca si-o merita!
  • -10 (18 voturi)    
   Dacă gândești putin (Vineri, 1 octombrie 2021, 12:55)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Remoanersii încă cred ca sunt rasa superioara, ca lor li se cuvine ca omenirea sa fie la picioarele lor sa ii servească. Ei nu sunt în stare sa se șteargă singuri la fund, au nevoie de slugi.
   • -7 (11 voturi)    
    Dacă mai gândești și tu un pic (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:36)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Spre că realizezi că implicti le dai dreptate. :)

    Atâta vreme cât peste 6 milioane de cetățeni UE slugăresc în Regatul Unit în loc să facă foamea cu demnitate pe continet, probabil că sunt îndreptățiți să se consodere superiori...
    • -4 (6 voturi)    
     Continuand sirul gandirii (Vineri, 1 octombrie 2021, 20:17)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     N-aș avea nici o problema cu remoanersii dacă ar fi onești: da, avem nevoie de imigrație pentru ca noi suntem superiori și n-avem cine sa ne facă muncile de jos. Dar ei nu, imigranți sunt superiori și ne imbogtesc prin diversitate.
 • +19 (23 voturi)    
  Sa fim seriosi! (Vineri, 1 octombrie 2021, 12:58)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Cui ii pasa de aceste marunte neajunsuri, cand englezii se pot felicita pentru geniala decizie a Brexitului, care i-a scapat pentru totdeauna de nemernicii de polonezi, romani si bulgari care mergeau acolo sa lucreze pe salarii mici?

  Multe,foarte multe felicitari celor ce au votat Brexitul!
  • -5 (11 voturi)    
   Bineînțeles! (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:49)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   Sigur că au toate motivele să se felicite. Au scăpat de certificatele carbon, de și restul smintelilor de la Brussăl. O să vezi tu ce fain e în Huniune când vei ajunge să plătești gazele naturale ca Argonul și benzina ca congancul doar din cauză că zgubiliticii de la Brussăl umbă cu ceritifcate de carbon și dealuri verzi pe pereți :)

   Înainte de brexit, în 2016 erau 3.5 milioane de lucrători din UE în Regat. Azi sunt peste 6 milioane. Acum ce vrei? Să vă ia englezii chiar toți lucrătorii?! Păi dacă e așa cine mai trudește să vă plătească pomenile?:)
   • +3 (7 voturi)    
    N-au scăpat nici de certificatele de CO2 (Vineri, 1 octombrie 2021, 19:04)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    și nici de activiștii schimbărilor climatice.

    UK e comparabilă doar cu Suedia la capitolul ăsta, BJ organizează conferințe mondiale pe tema încălzirii globale și a stabilit deja calendarul interzicerii motoarelor termice la autoturisme.

    Transporturile feroviare au fost din nou naționalizate btw. DUPĂ Brexit.
    • -3 (7 voturi)    
     Ei uite că au scăpat (Vineri, 1 octombrie 2021, 21:04)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     Brussălul a dublat prețul certificatelor de codoi lor anul ăsta și uneltește să-l mărească și mai abitir.

     În schimb englejii nu au mărit nicio taxă la fosile deci creșterile de prețuri de acolo au fost mult mai scăzute ca cele de pe continent și exclusiv în linie cu creșterile de pe piața mondială. Având controlul taxării energiei și fiind practic indepedenți energetic ei pot oricând să reducă prețueile în caz de situație critică, ceea ce nicio țară din UE nu poate și e strict la mâna zgubiliticilor de la Brussăl

     Cât despre poveștile lui Bojo cu omorârea motoarelor cu combustie, vorbele sunt pe gratis ca să-i fericească pe înverziți. Acțiunile sale în această direcție sunt însă 0. Am citit că Harold Wilson promitea în 1975 că până-n 2000 un englez va ajunge pe lună. Anul 2000 a trecut de ceva timp
     • +2 (6 voturi)    
      Greenhouse gas emissions permit (Vineri, 1 octombrie 2021, 21:34)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Citește despre UK Emissions Trading Scheme (UK ETS) și nu mai bate câmpii. Se aplică de 1 ianuarie 2021 și trebuie să se înregistreze acolo și fiecare spital, nu doar fiecare operator de transport aerian.

      If you carry out an activity covered by the UK ETS, you will need a greenhouse gas emissions permit.

      You may also need: a small emitter or hospital permit (if you are classed as a small emitter or a hospital);
      an emissions monitoring plan (if you are an aircraft operator)
   • +3 (5 voturi)    
    Ten point plan for a green industrial revolution (Vineri, 1 octombrie 2021, 21:59)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    E un pdf de 38 de pagini care poate fi găsit pe site-ul guvernului britanic, are un ”Foreword from the Prime Minister” și a fost emis în noiembrie 2020 chiar de cabinetul premierului, mult iubitul și stimatul Boris Johnson.

    Un citat care face toți banii, redactat chiar de premier:

    ”Imagine how our Green Industrial Revolution could transform life across our United
    Kingdom. You cook your breakfast using hydrogen power before getting in your electric
    car, having charged it overnight from batteries made in the Midlands”

    Priceless .....
 • +7 (11 voturi)    
  Mai bine bătaie (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:01)

  Cheie primara [utilizator]

  decât mers pe bicicletă.
  • -4 (6 voturi)    
   Sper să fi consecvent (Vineri, 1 octombrie 2021, 16:25)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   Respectiv să descoperi încă din iarna asta că încălzirea la panoul solar e mult mai civilizată ca arderea fosilellor.
   • +4 (8 voturi)    
    Englezii au descoperit asta în iarna 2017-2018 (Vineri, 1 octombrie 2021, 19:08)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Au avut peste 50,000 de decese, excess winter mortality. Sunt sute de mii de gospodării neîncălzite, locuite de englezi pur-sânge. Nu de asiatici și nici de est-europeni.
 • +10 (16 voturi)    
  B. Johnson. (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:13)

  rsumy_ [utilizator]

  Acest Cîțu al Marii Britanii...
 • +3 (9 voturi)    
  >>>>>> (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:26)

  chhe [utilizator]

  Gata? Ati terminat cu civilizatia? De la atata lucru?
 • -12 (14 voturi)    
  Asa, si? (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:38)

  xan [utilizator]

  Vor creste salariile soferilor, care se tot plangeau ce grea e viata in UK, si vor fi soferi.

  Dar nu despre asta e vorba, ci ca britzii si-au permis sa faca la ei in tara altceva decat le-am zis noi desteptii. Frustrare mare, monser.
 • -10 (12 voturi)    
  Nu cred o secunda (Vineri, 1 octombrie 2021, 13:51)

  Setalcott [utilizator]

  Este pura propaganda anti Brexit, mai ceva ca ante Brexit. Motivele reale sunt cu totul altele. Aceleași probleme sunt în Franta, Germania și SUA.

  Macelari
  https://www.youtube.com/watch?v=8ATDa9RvrVo

  Tiristi
  https://www.youtube.com/watch?v=Suxw_9J-aTA


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by