Statele Unite au executat duminică la Kabul o lovitură "defensivă" cu dronă asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina "o ameninţare iminentă" a Statului Islamic - Khorasan (SI-K) împotriva aeroportului, a anunţat Pentagonul.

Ofensiva a talibanilor in vestul AfganistanuluiFoto: Rmarxy, Dreamstime.com

"Forţele americane au desfăşurat astăzi o lovitură aeriană defensivă" cu dronă, lansată din afara Afganistanului, "asupra unui vehicul la Kabul, eliminând o ameninţare iminentă a SI-K împotriva aeroportului internaţional" 'Hamid Karzai', a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al Comandamentului central, potrivit AFP, informează Agerpres.

"Suntem siguri că am atins ţinta", a adăugat el.

"Verificăm eventualitatea existenţei unor victime civile", a mai declarat el, precizând că "nu avem niciun indiciu în acest sens până acum".

"Explozii puternice secundare provenite de la vehicul au arătat prezenţa unei cantităţi importante de explozibili", a adăugat Bill Urban.

"Rămânem vigilenţi în faţa unor noi ameninţări potenţiale", a mai spus el, potrivit Agerpres.

Atacul executat de SUA duminică nu are nici o legătură cu explozia produsă în apropiere de aeroportul din Kabul, acolo unde o rachetă ar fi lovit o casă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că un nou atac iminent este "extrem de probabil", după atentatul de joi din apropierea aeroportului din Kabul, revendicat de SI-K şi soldat cu peste 100 de morţi, dintre care 13 militari americani.