​​Pușcașii marini americani, desfășurați de urgență la Kabul pentru a asigura securizarea aeroportului din capitala afgană, au tras focuri de armă luni pentru a readuce sub control mulțimea de oameni care invadase pista în speranța că vor prinde un ultim zbor înainte ca talibanii să preia controlul complet al orașului.

Soldatii americani au tras focuri de arma pentru a restabili ordinea pe aeroportul din KabulFoto: Wakil Kohsar / AFP / Profimedia

Câteva mii de soldați americani au fost trimiși pe cale aeriană spre Kabul sâmbătă pentru a evacua personalul diplomatic și alți civili din capitala afgană.

Forţele americane au tras focuri de armă în aer luni pe aeroportul din Kabul, unde numeroşi afgani au invadat pista, încercând să fugă din ţara lor după ce talibanii au preluat puterea.

„Mulţimea a scăpat de sub control”, a declarat un oficial american prin telefon pentru Reuters. „Tirul a avut ca scop doar să calmeze haosul”, a adăugat el.

Imagini dramatice au fost surprinse pe aeroportul din Kabul, unde numeroși afgani disperați să părăsească țara capturată de talibani au fugit pe pistă și s-au agățat de fuselajul unui avion militar american ce se pregătea de decolare.

Înregistrările video au surprins cum zeci de persoane se agață de avion, iar la scurt timp după decolare se observă cum cad spre pământ.

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS ultimele evoluții ale situației din Afganistan AICI.