Mike Parson, guvernatorul statului Missouri, a grațiat cuplul care pledase vinovat acuzațiilor aduse de procurori după ce a îndreptat arme împotriva unor protestatari Black Lives Matter strânși în fața locuinței familiei vara trecută, relatează Insider.

Mark si Patricia McCloskeyFoto: Captura video

Mark McCloskey, un republican care candidează pentru un mandat de senator, a pledat vinovat în luna iunie a acestui an pentru contravenții legate de incident și a fost amendat cu 750 de dolari. Soția sa, Patricia McCloskey, a pledat de asemenea vinovată și a fost amendată cu 2.000 de dolari.

Ambii au fost de acord să își predea armele folosite în confruntarea ce a avut loc în iunie 2020.

„Mark McCloskey a declarat public că ar avea exact aceeași conduită dacă s-ar confrunta cu aceeași situație din nou”, a declarat avocatul bărbatului, adăugând că „el este de părere că această grațiere îi justifică comportamentul”.

McCloskey a declarat într-un comunicat remis presei de către echipa sa de campanie că o „gloată furioasă” de protestatari „mi-a spart poarta, mi-a amenințat soția, familia, locuința”.

Varianta sa a evenimentelor a fost însă respinsă de autorități.

„Nu există nicio dovadă că vreunul dintre ei (protestatari) a avut o armă și niciunul dintre cei pe care i-am intervievat nu și-a dat seama că s-a aventurat într-o enclavă privată”, a declarat procurorul Richard Callahan după ce McCloskey pledase vinovat.

În pofida acuzațiilor care i s-au adus McCloskey a declarat în fața tribunalului după o audiere din luna iunie că „aș face-o din nou”.

„Oricând se apropie gloata de mine voi face tot ce pot pentru a-i pune într-un pericol iminent pentru că asta i-a împiedicat din a-mi distruge casa și familia”, a afirmat acesta.

Guvernatorul Parson promisese încă din luna iulie a anului trecut că îi va grația pe cei doi dacă vor fi găsiți vinovați.

„O gloată nu are dreptul de a-ți lua cu asalt proprietatea”, a declarat acesta cu privire la incident, subliniind că „ei au fost în deplinătatea drepturilor lor de a se proteja”.

Parson i-a grațiat pe cei doi vinerea trecută, un anunț oficial în acest sens fiind făcut marți.

REFERINȚĂ: