O înregistrare video cu un cuplu de americani care au îndreptat armele spre manifestanți din mișcarea Black Lives Matter, pentru a-i alunga de pe proprietatea lor, a devenit virală, stârnind reacții divergente, scrie AFP.

Mark McCloskey si sotia saFoto: Captura YouTube

Cei doi au ieșit duminică seara în grădina lor din St. Louis, în Missouri, în fața manifestanților care defilau pe strada lor privată pentru a merge să protesteze în fața primăriei.

Mark McCloskey, 63 de anil, avocat ca și soția sa în vârstă de 61 de ani, a afirmat că a fost "îngrozit" de incident, într-un interviu pentru o televiziune locală din această regiune din centrul Statelor Unite.

"O mulțime de cel puțin 100 de persoane a doborât poarta de fier forjat din Portland Place", o stradă privată unde se află câteva vile impunătoare, "au venit spre casa mea, unde familia mea lua cina afară și ne-a fost frică pentru viețile noastre", a spus el, pentru televiziunea KMOV4.

"Eram îngrozit că vom fi asasinați în câteva secunde, că ne va fi incendiată casa și ne vor fi omorâte animalele de companie. Era singuri în fața unei mulțimi furioase", a continuat el.

"E vorba de o proprietate privată. Nu există trotuare sau străzi publice", a subliniat Mark McCloskey.

Într-o declarație ulterioară, cei doi au precizat că sprijină mișcarea Black Lives Matter.

Mark McCloskey reprezintă de altfel un bărbat de culoare care a fost lovit de un polițist din St. Louis în timp ce încerca să se predea, în aprilie 2019.

Donald Trump a distribuit pe Twitter, fără a face comentarii, înregistrarea cu acest cuplu alb, cu armele în mână, îndreptate spre o mulțime formată în majoritate din oameni de culoare.

Imaginile au stârnit comentarii divergente. Procuroarea din St. Louis, Kimberly Gardner, s-a declarat "îngrijorată" să vadă "manifestanți pașnici primiți cu arme de foc".

"Trebuie să apărăm dreptul la manifestații pașnice", a continuat ea, adăugând că o anchetă este în curs.

În schimb, un republican din Camera Reprezentanților, apropiat de Donald Trump, a luat apărarea cuplului și a descris un viitor amenințător sub o eventuală președinție a lui Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă.

"În America lui Joe Biden, locul vostru de muncă este ilegal, sunteți închiși în case, granițele nu mai există, MS-13 (numele unei grupări criminale înființată în Statele Unite de imigranți din America Centrală) locuiesc lângă voi și poliția nu vine să vă ajute când vine mulțimea", a scris el, pe Twitter, alături de o fotografie a cuplului, cu mesajul:

"Ne reprezintă pe toți."