Imagini video de la momentul atacului din Germania în care au murit trei persoane și alte cinci au fost rănite grav arată cum mai mulți bărbați îl țin la distanță pe atacatorul în vârstă de 24 de ani cu scaunele și cu bâtele, ba chiar îl atacă.

Barbati cu scaune si bate au oprit atacul din GermaniaFoto: Captura video

Cotidianul Bild a dfiuzat pe site-ul său videoclipuri ale unor martori care-l arătau pe presupusul atacator, desculț, agitându-se pe stradă, cu un cuțit lung în mână, în timp ce trecătorii au încercat să-l oprească cu bețe sau scaune. De asemena, imaginile îi arată pe oameni cum făceau semne poliției care sosea atunci.

Ministrul de Interne al statului regional Bavaria, Joachim Herrmann, i-a lăudat pe aceștia pentru că l-au urmărit pe agresor înarmați cu scaune luate de pe terase sau cu bețe pentru a-l opri.

Atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului, potrivit unui martor, dar el fusese internat recent într-un spital de psihiatrie după ce „s-a făcut remarcat” printr-un comportament ciudat, a declarat ministrul de Interne al statului regional Bavaria, Joachim Herrmann.

"Ancheta poliției va trebui să stabilească dacă avem de-a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică" a agresorului, a adăugat el.

”În momentul actual, trei sunt morți și cinci grav răniți ", a declarat ministrul regional de interne Joachim Herrmann după ce a ajuns la fața locului." Cu cei mai grav răniți nu suntem siguri că vor supraviețui ".

Printre cei decedați sunt un copil (un băiat) și unul dintre părinții săi, potrivit Main Post.