Trei persoane au fost ucise, iar alte cinci rănite grav vineri într-un atac cu cuțitul în orașul Würzburg, Germania, a relatat ziarul Bild, potrivit căruia poliția l-a oprit pe presupusul atacator după ce l-a împușcat în picior, scrie Reuters.

atacator GermaniaFoto: Captura video

UPDATE 20.05: Poliția a spus că bărbatul suspectat de uciderea a trei persoane și de rănirea altor cinci într-un atac cu cuțitul în Würzburg este un somalez în vârstă de 24 de ani

UPDATE 22.55: Viața atacatorului nu este în pericol după ce a fost împușcat de poliție și este interogat în spital.

Printre cei decedați sunt un copil (un băiat) și unul dintre părinții săi, potrivit Main Post.

UPDATE ”În momentul actual, trei sunt morți și cinci grav răniți ", a declarat ministrul regional de interne Joachim Herrmann după ce a ajuns la fața locului." Cu cei mai grav răniți nu suntem siguri că vor supraviețui ".

Poliția a spus că mai multe persoane au fost ucise sau rănite, iar atacatorul a fost împușcat, dar nu a dat detalii. Situația este sub control, a spus poliția. Încă nu au fost date detalii privind un posibil motiv al atacului.

”Atacatorul a fost doborât după ce poliția a folosit o armă de foc”, a spus poliția din Franconia Inferioară pe Twitter. ”Nu există indicii cu privire la un al doilea suspect. Nu mai există pericol pentru populație”.

Imagini video postate pe rețelele de socializare arată un tânăr care pare să țină un cuțit în mână este ținut la distanță de alți bărbați.

Videoclipurile se potrivesc cu locul în care a fost raportat atacul în jurul Barbarossaplatz din centrul orașului Wurzburg, deși nu a fost posibil să se confirme imediat când au fost făcute.

Wurzburg este un oraș cu aproximativ 130.000 de locuitori la sud-est de Frankfurt.

Poliţia a spus că a primit un apel de urgenţă la ora 17:00 (15:00 GMT), iar la scurt timp zone din centrul oraşului au fost izolate de către forţele de ordine.

Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann, s-a deplasat la Wurzburg pentru a evalua situaţia, a spus un purtător de cuvânt.

Premierul Bavariei, Markus Soeder, a exprimat condoleanţe familiilor îndoliate.