Poliția a spus că bărbatul suspectat de uciderea a trei persoane și de rănirea mai multor persoane într-un atac cu cuțitul în Würzburg este un somalez în vârstă de 24 de ani care locuia în orașul din sud-vestul Germaniei, relatează Reuters și AFP.

autorul atacului cu cutit din GermaniaFoto: Captura video

Atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului său, potrivit unui martor, dar el fusese internat recent într-un spital de psihiatrie după ce „s-a făcut remarcat” printr-un comportament ciudat, a declarat ministrul de Interne al statului regional Bavaria, Joachim Herrmann.

"Ancheta poliției va trebui să stabilească dacă avem de-a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică" a agresorului, a adăugat el.

Ministrul bavarez al Internelor a precizat că atacatorul era cunoscut de poliție pentru acte de violență și probleme psihiatrice.

„A fost internat cu forța într-un spital de psihiatrie”, a spus ministrul.

Bărbatul, care a sosit în Germania în calitate de migrant în 2015, a acționat în orice caz cu „brutalitate extremă”, săvârșind această crimă chiar în centrul orașului în niște magazine și o sucursală bancară, a spus el.

Ministrul a precizat că încă nu este clar în ce stare sunt persoanele rănite și care este prognosticul vital.

„Ne rugăm pentru ei”, a adăugat Herrmann.

El i-a lăudat pe trecătorii care l-au urmărit pe agresor înarmați cu scaune luate de pe terase sau cu bețe pentru a-l opri.

Un videoclip îl arată pe pământ, încătușat de polițiști, cu o mulțime furioasă în jurul său.

Würzburg, un oraș de 130.000 de oameni din sud-estul Frankfurtului, a fost zguduit de un atac similar în 2016, când un adolescent înarmat cu un topor și un cuțit a atacat mai mulți pasageri la bordul unui tren, potrivit The Guardian.

Trei persoane au fost grav rănite, iar o persoană a suferit răni ușoare înainte ca atacatorul, un tânăr afgan în vârstă de 17 ani, să fie omorât de polițiști.