Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a introdus noi reguli pentru cetățenii săi, interzicând blugii strâmți și tunsorile chica (mullet) pentru a-i feri de „decadența” occidentală, relatează Yahoo News.

Tunsoare stil „mullet” sau chicaFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Un editorial publicat în Rondong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Comunist nord-coreean, notează că liderul suprem al țării se teme că influențele vestice „decadente” asupra tinerilor țării ar putea afecta regimul.

Rodong Sinmun a anunțat că, drept răspuns la aceste îngrijorări, Kim Jong-un a decis să interzică explicit tunsorile tip chica deși regimul de la Phenian introdusese încă din 2014 un set de tunsori aprobate pentru populație.

Liderul nord-coreean a interzis de asemenea blugii strâmți sau tăiați.

The Daily Express afirmă că noile legi draconice reprezintă o nouă tentativă de a elimina orice influență occidentală în statul totalitar.

„Istoria ne învață lecția crucială că orice țară poate deveni vulnerabilă și în cele din urmă prăbuși ca un zid putrezit indiferent de puterea sa economică sau de apărare dacă nu ne păstrăm stilul de viață”, afirmă editorialul din Rondong Sinmun.

„Trebuie să fim atenți la cele mai mici semne ale stilului de viață capitalist și să le eliminăm”, a subliniat acesta.

Agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud afirmă că editorialul s-a dorit a fi un avertisment către tineri pentru a-i preveni să ducă un stil de viață „exotic și decadent”.

Potrivit aceleiași surse, Coreea de Nord a adoptat o lege în luna decembrie a anului trecut care înăsprește pedepsele pentru persoanele ce dețin casete și înregistrări video produse în Sud.

Daily NK a anunțat de asemenea că Jong-un a interzis folosirea medicamentelor chinezești în spitalele din Phenian după ce un oficial nord-coreean a murit în urma administrării unei doze de cocarboxylase (tiamină pirosfat), un medicament produs în China pentru tratarea cazurilor de epuizare.

Citește și: