Atacul ucigaș de vineri asupra unui ofițer de poliție de la secția de poliție Rambouillet, lângă Paris, a readus sâmbătă amenințarea teroristă pe agenda politică din Franța, cu vizita președintelui Emmanuel Macron la familia victimei și o întâlnire de criză a miniștrilor în cauză, potrivit AFP.

Emmanuel MacronFoto: Stephane Lemouton-Pool / SIPA / Profimedia

Emmanuel Macron s-a deplasat sâmbătă în suburbia vestică a Parisului pentru a vizita familia lui Stéphanie M., în vârstă de 49 de ani, ofițerul de poliție - neînarmată - ucisă cu două lovituri de cuțit la intrarea în secția de poliție Rambouillet de către Jamel Gorchene, un bărbat tunisian de 36 de ani, care a fot împușcat apoi de un polițist.

Președintele a mers la brutăria soțului victimei, pentru a oferi sprijinul unei familii „foarte necăjită și foarte demnă”, a anunțat Președinția Republicii. Stéphanie M. era mama a două fiice în vârstă de 13 și 18 ani.

"Nu vom renunța la lupta împotriva terorismului islamist", a postat pe Twitter Emmanuel Macron vineri.

În paralel, o întâlnire a adunat timp de aproximativ două ore, sâmbătă după-amiază, serviciile și miniștrii în cauză (interne, justiție, armate) în jurul primului ministru Jean Castex, care își scurtase vizita în Occitania.

O a patra persoană a fost arestată sâmbătă la prânz, potrivit unei surse judiciare, iar locuința sa a fost percheziționată. Se spune că acest bărbat este membru al familiei lui Jamel Gorchene, potrivit unei surse familiare cu această chestiune.

Audierile a trei persoane, plasate în custodia poliției vineri seară, au continuat sâmbătă.

Acesta este tatăl criminalului și două persoane care l-au găzduit, a declarat o sursă familiarizată cu problema.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, cele două persoane intervievate împreună cu tatăl formează un cuplu la care ar fi locuit agresorul „cel puțin administrativ” în suburbiile Parisului. Casele lor fuseseră percheziționate vineri.

Telefonul lui Jamel Gorchene conținea „nasheeds”, cântece religioase musulmane, utilizate acum frecvent pentru propaganda jihadistă, a spus sursa.

Ajuns în Franța într-o situație ilegală, acesta deținuse un permis de ședere valabil timp de un an din decembrie, potrivit procuraturii naționale antiteroriste, care a început ancheta.