Un bărbat a ucis cu lovituri de cuţit o funcţionară din cadrul poliţiei, la Comisariatul din Rambouillet, în Yvelines, după care a fost arestat şi rănit mortal prin împuşcare de către alţi agenţi, potrivit procurorului din Versailles şi unor surse din cadrul poliţiei, relatează News.ro și AFP.

Politista franceza ucisaFoto: Twitter

Potrivit primelor elemente ale anchetei, funcţionara administrativă a fost tăiată la gât.

O sursă din cadrul poliţiei a dat câteva detalii ziarului Le Figaro spunând că băbartul a strigat ”Allah Akbar”

Funcţionara se întorcea din pauză. Agresorul s-a strecurat în comisariat odată cu ea. Poliţişti, care au văzut acest lucru, s-au apropiat, iar în acel moment bărbatul a atacat victima.

Faptele au avut loc către ora locală 14.20 (15.20, ora României), potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Presupusul atacator, de naţionalitate tunisiană, care a sosit în Franţa în 2009 potrivit Le Parisien, a fost împușcat și a decedat.

Premierul francez Jean Castex şi ministrul de Interne Gérald Darmanin erau aşteptaţi la faţa locului.

UPDATE 19:10„Din lupta împotriva terorismului islamist, nu vom renunța la nimic”, a postat pe Twitter președintele francez Emmanuel Macron, vineri, după uciderea cu cuțitul a unui ofițer de poliție într-o secție de poliție de către un tunisian care, potrivit unei anchete din surse apropiate, a strigat Allah Akbar, citează AFP.

"Era ofițer de poliție. Stéphanie a fost ucisă în secția de poliție din Rambouillet", a adăugat șeful statului, făcând aluzie în postare și la asasinarea lui Samuel Paty în 2020 și a câtorva ofițeri de poliție în iunie 2016 în același departament al regiunii Paris.