„Din lupta împotriva terorismului islamist, nu vom renunța la nimic”, a postat pe Twitter președintele francez Emmanuel Macron, vineri, după uciderea cu cuțitul a unui ofițer de poliție într-o secție de poliție de către un tunisian care, potrivit unei anchete din surse apropiate, a strigat Allah Akbar, citează AFP.

Emmanuel MacronFoto: Consiliul European

"Era ofițer de poliție. Stéphanie a fost ucisă în secția de poliție din Rambouillet", a adăugat șeful statului, făcând aluzie în postare și la asasinarea lui Samuel Paty în 2020 și a câtorva ofițeri de poliție în iunie 2016 în același departament al regiunii Paris.

Un bărbat a ucis cu lovituri de cuţit o funcţionară din cadrul poliţiei, la Comisariatul din Rambouillet, în Yvelines, după care a fost arestat şi rănit mortal prin împuşcare de către alţi agenţi, potrivit procurorului din Versailles şi unor surse din cadrul poliţiei, relatează News.ro și AFP.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, polițista a fost tăiată la gât.

O sursă din cadrul poliţiei a dat câteva detalii ziarului Le Figaro.

Funcţionara se întorcea din pauză. Agresorul s-a strecurat în comisariat odată cu ea. Poliţişti, care au văzut acest lucru, s-au apropiat, iar în acel moment bărbatul a atacat victima.

Faptele au avut loc către ora locală 14.20 (15.20, ora României), potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Presupusul atacator, de naţionalitate tunisiană, care a sosit în Franţa în 2009 potrivit Le Parisien, a murit.