Fostul vicepreședinte american Mike Pence a semnat un contract de 7 cifre pentru publicarea memoriilor sale, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autobiografia lui Pence, deocamdată fără titlu, ar urma să fie publicată în 2023, fostul vicepreședinte republican urmând să obțină undeva între 3 și 4 milioane de dolari din înțelegere, potrivit CNN.

„Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a-mi spune povestea vieții mele în slujba poporului american, de la servirea în Congres, la funcția de guvernator al Indianei și ca vicepreședinte al Statelor Unite”, a afirmat Pence într-un comunicat.

„Aștept cu nerăbdarea să lucrez cu echipa excepțională de la Simon & Schuster pentru a invita cititorii într-o călătorie dintr-un mic oraș din Indiana la Washington, DC”, a adăugat acesta.

Editura Simon & Schuster a anunțat de asemenea că Pence a semnat un contract și pentru o a doua carte, fără a oferi detalii despre conținutul acesteia.

Pence este primul oficial important al administrației Trump care a anunțat semnarea unei astfel de înțelegeri după ce fostul președinte republican a părăsit Casa Albă în luna ianuarie, existând însă informații că și fostul secretar de stat Mike Pompeo și fosta consilieră prezidențială Kellyanne Conway lucrează de asemenea la scrierea unor cărți.

Memoriile lui Pence se vor confrunta probabil cu tensiuni similare de care fostul vicepreședinte s-a lovit după ce a refuzat cererile lui Trump de a bloca în Congres certificarea alegerilor prezidențiale din data de 3 noiembrie a anului trecut.

Susținătorii lui Trump și chiar fostul președinte republican l-au denunțat pe Trump pentru neintervenirea în procesul formal de certificare a alegerilor ce a avut loc în 6 ianuarie în Congresul din Washington D.C.

Certificarea alegerilor, pe care Pence nu a avut puterea să o blocheze potrivit experților în dreptul constituțional american, a fost întârziată mai multe ore după ce sute de susținători ai lui Trump au luat cu asalt Dealul Capitoliului, o parte a acestora scandând „Spânzurați-l pe Pence!”.

„Viața și munca vicepreședintelui Pence, călătoria sa ca creștin, provocările și triumfurile cu care s-a confruntat, lecțiile pe care le-a învățat, spun povestea unei slujiri publice extraordinare în timpul unei perioade de interes public fără precedent față de guvernul și scena noastră politică”, a declarat Dana Candey, vicepreședintele Simon & Schuster.

„Autobiografia sa revelatoare va fi cartea definitorie a uneia dintre cele mai semnificative președinții din istoria americană”, a adăugat aceasta.

Citește și: