Fostul președinte american Donald Trump se gândește să candideze din nou în 2024 fără fostul său vicepreședinte Mike Pence, relatează The Hill.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse anonime au declarat pentru Bloomberg că Trump se gândește să renunțe la Pence să aleagă o femeie sau o persoană de culoare pentru a candida alături de el.

Informațiile vin după ce în ultimele zile tumultoase ale mandatului lui Trump acesta a făcut presiuni asupra vicepreședintelui său să întoarcă rezultatul alegerilor din 3 noiembrie 2020 prin refuzul de a certifica voturile din câteva state cheie pierdute de Trump.

Pence, care nu avea autoritatea constituțională de a face acest lucru în timpul procesului de certificare a alegerilor de către Congres, l-a înștiințat pe Trump de acest lucru.

Tensiunile dintre cei doi au atins punctul culminant în timpul insurecției din 6 ianuarie, când o parte a susținătorilor lui Trump care au intrat cu forța în Congresul american au scandat „Spânzurați-l pe Pence!”.

Înainte de luarea cu asalt a Capitoliului Trump a ținut un discurs în timpul mitingului „Stop the Steal” (Opriți Furtul) în care i-a încurajat pe susținătorii săi să se îndrepte spre Capitoliu și să ceară oprirea certificării alegerilor.

Potrivit surselor Bloomberg, Trump vrea să aleagă un candidat pentru funcția de președinție care i-a fost alături în ultimele zile ale mandatului său de după revolta mortală.

Consilierul principal al lui Trump, Jason Miller, a negat pe Twitter informațiile prezentate de Bloomberg, catalogându-le drept „fake news” și susținând că „asemenea conversații nu au avut loc”.

În aceeași zi în care a apărut articolul Bloomberg, Mike Pence a vorbit pentru prima dată despre acuzațiile de fraudare a alegerilor din 3 noiembrie, denunţatând, „nereguli semnificative” și solicitând reformarea sistemului electoral pentru asigurarea „integrităţii” alegerilor.