O nouă înregistrare video dramatică a fost prezentată senatorilor care iau parte la al doilea proces al fostului președinte Donald Trump, imaginile arătând cât de mult s-au apropiat insurecționiștii de vicepreședintele Mike Pence și alți aleși americani, relatează BBC.

Evacuarea lui Mike PenceFoto: Captura video

Imaginile prezentate în premieră miercuri arată cum susținătorii lui Trump, unii îmbrăcați în veste antiglonț, au pătruns cu violență în clădire, căutându-i pe legiuitorii care urmau să certifice rezultatul alegerilor.

În una din secvențele video senatorul republican Mitt Romney, contracandidatul lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2012, este văzut îndreptându-se înspre protestatari înainte de a fi escortat înspre siguranță de ofițerul Poliției Capitoliului Eugene Goodman.

O altă secvență arată evacuarea vicepreședintelui Mike Pence și a familiei sale în timp ce unii protestatari cer „spânzurarea” sa fiindcă nu a refuzat să certifice rezultatul alegerilor.

Angajații președintelui democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au fost auziți într-o altă înregistrare vorbind în șoaptă în timp ce se ascundeau după ce protestatarii au pătruns în biroul acesteia strigând „Unde ești Nancy”.

Imaginile arată de asemenea cum ofițeri ai Poliției Capitoliului s-au confruntat corp la corp cu protestatarii și au evacuat politicienii care în unele instanțe se aflau la doar câțiva metri de susținătorii lui Trump.

Pe același subiect: