Papa Francisc a oficiat joi în privat o slujbă în Săptămâna Mare alături de cardinalul Angelo Becciu pe care l-a demis în urmă cu câteva luni din cauza suspiciunilor de corupție, într-un aparent gest de reconciliere, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Cardinalul Giovanni Angelo Becciu alaturi de Papa FranciscFoto: Vandeville Eric / Abaca Press / Profimedia Images

Cardinalul Angelo Becciu a fost demis din funcţiile importante pe care le deţinea la Vatican în septembrie, după ce papa Francisc i-a reproşat că a fost acuzat de deturnare de fonduri caritabile ale Vaticanului, în favoarea fraţilor şi surorilor sale.

Joi, însă, papa Francisc l-a vizitat pe Angelo Becciu şi a oficiat o mesă în capela apartamentului său privat, a afirmat cardinalul într-un comunicat transmis presei.

O sursă de la Vatican a declarat că nu poate să comenteze „angajamentele private” ale papei, însă a afirmat că „un astfel de gest fratern într-o zi precum Joia Mare, nu pare ciudat”.

Liturghia din Joia Mare comemorează ultima cină a lui Iisus cu cei Doisprezece Apostoli şi face parte din pregătirile pentru Duminica Paştelui, care marchează Învierea lui Iisus şi este cea mai importantă zi din calendarul catolic.

În mod obişnuit, Papa Francisc oficiază această mesă în public, însă anul acesta a delegat sarcina decanului Colegiului cardinalilor, Giovanni Battista Re, care a oficiat o slujbă în Bazilica Sfântul Ioan din Lateran.

REFERINȚE: