Vicepreședintele american Mike Pence și liderii republicani din Congresul Statelor Unite, Mitch McConnell și Kevin McCarthy, nu vor participa la ceremonia de rămas bun a președintelui Donald Trump de miercuri, relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump, într-o distanțare față de tradiție, urmează să plece de la baza aeriană Andrews din Maryland la locuința sa din Florida fără a se întâlni cu președintele ales Joe Biden și fără a participa la ceremonia de învestire a acestuia din cursul acestei zile.

În majoritatea anilor președintele care a părăsit Casa Albă se întâlnește cu președintele ales și prima doamnă la Casa Albă.

După participarea la ceremonia de inaugurare a succesorilor lor, foștii președinți adesea au părăsit Dealul Capitoliului într-un elicopter militar înspre baza militară Andrews înainte de a porni către reședința lor de după președinție.

Mitch McConnell, liderul senatorilor republicani și Kevin McCarthy, liderul congresmenilor republicani din Camera Reprezentanților, vor participa alături de Biden la liturghia de dimineață din Catedrala Sf. Matei Apostolul din apropierea Casei Albe.

Cei doi nu sunt singurii foști aliați ai lui Trump care au refuzat invitația la ceremonia sa de rămas bun, tot mai mulți republicani distanțându-se de acesta după revolta mortală de la Dealul Capitoliului din 6 ianuarie.

Vicepreședintele Mike Pence nu va participa la ceremonia lui Trump deoarece va lua parte la inaugurarea președintelui ales Joe Biden și nu ar fi putut ajunge la ambele evenimente în timp util, potrivit unor surse citate de Washington Post.

De asemenea CNN a relatat că mulțimea de la ceremonia de rămas bun a lui Trump va fi probabil mai mică decât spera acesta, John Kelly, fostul șef al Cancelariei de la Casa Albă, refuzând de asemenea invitația.

Casa Albă a trimis numeroase invitații și a anunțat persoanele invitate că pot aduce cu ele până la cinci musafiri, Trump dorind o prezență cât mai mare, potrivit Axios.

Citește și: