Președintele american Donald Trump va părăsi Washingtonul miercuri dimineață, cu câteva ore înainte de inaugurarea succesorului său democrat Joe Biden, au informat vineri mai multe ziare americane.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

Donald Trump, care anunțase cu câteva zile în urmă că nu va participa la depunerea jurământului lui Joe Biden, va zbura la clubul său din Mar-a-Lago din Florida, unde intenționează să rămână mai mult timp.

Imagini cu un camion al unei firme de mutări, parcat la una din intrările Casei Albe, au devenit virale pe reţelele de socializare, internauţii sărbătorind ceea ce ei au numit începutul plecării lui Donald Trump.

Camera Reprezentanților a votat miercuri cu 232 de voturi pentru și 197 împotrivă să îl pună sub acuzare pe Trump pentru rolul său în incitarea mulțimii, acesta devenind primul președinte american pus sub acuzare de două ori de către Congres.

Votul a venit după ce vicepreședintele Mike Pence a respins solicitările de a invoca al 25-lea Amendament al Constituției americane pentru a-l înlătura pe Trump din funcție.