SUA: Camera Reprezentanților a votat punerea sub acuzare a lui Donald Trump / Urmează dezbaterea din Senat

de S.J.     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:05 Actualitate | Internaţional


Trump
Foto: Captura video
Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acesta intrând în istorie ca singurul preşedinte al Statelor Unite supus de două ori unei proceduri de destituire. Votul de miercuri va declanșa un proces în Senatul controlat de republicani.

Rezoluția de punere sub acuzare a trecut cu 232 de voturi pentru (222 democrați și 10 republicani), 197 împotrivă și 4 abțineri.

Ce urmează

Votul din camera inferioară a legislativului american va declanșa automat un nou proces pentru Trump în Senatul controlat de republicani însă liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a anunțat deja că nu va demara audierile în camera superioară a Congresului înainte de 19 ianuarie.

Senatorii americani se află în vacanță parlamentară până la data respectivă, cu o zi înainte de depunerea jurământului de președintele ales Joe Biden. Asta înseamnă că un proces în Senat nu va avea loc în următoarele zile ci doar după ce Trump își va încheia mandatul și, cel mai probabil, în primele zile ale președinției Biden când democrații vor prelua controla Senatului.

Procesul din Senat pentru destituirea lui Trump va fi prezidat de judecătorul-șef al Curții Supreme, John Roberts, democrații având nevoie de o majoritate de două treimi din voturile exprimate pentru destituirea lui Trump, cvorum greu de imaginat momentan. Însă liderul republican al Senatului, Mitch McConnell pare tot mai dispus să susțină o destituire a lui Trump.

UPDATE 23:35 Pragul de 217 voturi în favoarea acuzării lui Trump a fost depășit, întrucât Camera, cu majoritate democrată, continuă să voteze trecerea rechizitoriului împotriva miliardarului republican, într-o capitală federală aflată sub tensiune. Zece republicani au votat deja cu democrații în favoarea punerii sub acuzare.

Cei 10 republicani care au votat pentru punerea sub acuzare au fost:

Rep. Dan Newhouse din Washington
Rep. John Katko din New York
Rep. Jaime Herrera Beutler din Washington
Rep. Adam Kinzinger din Illinois
Rep. Fred Upton din Michigan
Rep. Liz Cheney din Wyoming
Rep. Peter Meijer din Michigan
Rep. Anthony Gonzalez din Ohio
Rep. Tom Rice din South Carolina
Rep. David Valadao din California


UPDATE 23:30 Sunt deja suficiente voturi exprimate pentru punerea sub acuzare a lui Trump. Votul continuă (CNN)


UPDATE 21:25 Democratul Jason Crow, un veteran, a făcut apel la colegii săi republicani să arate o parte din curajul trupelor americane votând pentru acuzarea președintelui Trump în ciuda fricii lor de consecințe.

„Mi-am dedicat viața apărării națiunii noastre. Iar Donald Trump este un risc pentru tot ceea ce iubesc”, a spus Crow, potrivit CNN.


UPDATE 20:55 Liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, congresmanul Kevin McCarthy, a afirmat că președintele Donald Trump este responsabil pentru atacul mortal de la Capitol de săptămâna trecută însă susține că punerea sa sub acuzare ar fi „o greșeală”.

„Președintele poartă răspunderea pentru atacul de miercuri asupra Congresului de către gloata de protestatari. Ar fi trebuit să denunțe imediat mulțimea când a văzut evoluția situației”, a afirmat McCarthy.

Acesta a catalogat atacul ca fiind „nedemocratic, neamerican și criminal”. Însă liderul reprezentanților republicani susține că o nouă punere sub acuzare a lui Trump ar diviza și mai mult țara și a cerut Congresului să se concentreze pe unirea americanilor.

„Cred că punerea sub acuzare a președintelui într-un interval de timp atât de scurt ar fi o greșeală. Nu au fost finalizate investigații. Nu au fost ținute audieri”, a precizat congresmanul.

UPDATE 20:24 „Ce rost are” această acuzare, cu câteva zile rămase în mandatul lui Trump, spune republicana Debbie Lesko care se opune împotriva acuzării președintelui Trump, spunând că nu are rost să treacă prin proceduri de înlăturare când mai are doar o săptămână din funcție. (CNN)

UPDATE: 19:45 Președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a afirmat că președintele Trump „este un pericol clar și prezent” și acesta „trebuie pus sub acuzare și condamnat de Senat”. "Acei insurecționisti nu erau patrioți. Nu făceau parte dintr-o bază politică care trebuia îngrijită și gestionată. Erau teroriști interni și justiția trebuie să prevaleze", a spus Pelosi.

„Știm că președintele Statelor Unite a incitat această insurecție, această rebeliune înarmată împotriva țării noastre, a tuturor. El trebuie să plece, el este un pericol clar și prezent la adresa națiunii noastre pe care toți o iubim”, a afirmat Pelosi.

Aceasta a adăugat că președintele Trump a mințit „în mod repetat” despre rezultatul alegerilor din 3 noiembrie și a semănat dubii în ceea ce privește democrația.

„Iar apoi a venit ziua de foc prin care am trecut cu toții. Președintele trebuie pus sub acuzare”, a mai afirmat aceasta, adăugând că „cred că președintele trebuie condamnat de Senat, o soluție constituțională care va asigura că republica va fi în siguranță față de omul care este atât de determinat să dărâme lucrurile pe care le îndrăgim și care ne țin uniți”.

„Acei insurecționiști nu au fost patrioți. Au fost teroriști domestici”, a afirmat președintele Camerei Reprezentanților despre protestatarii pro-Trump care au luat cu asalt Capitoliul american.

UPDATE 19:35 Într-un interviu acordat CNN, parlamentara Jaime Herrera-Beutler, o republicană din Washington, a spus „Nu mă tem deloc” cu privire la faptul dacă votul său pentru acuzarea președintelui Trump va avea consecințe.

„Această decizie nu a fost o decizie bazată pe frică pentru mine”, a spus ea. Beutler a anunțat aseară că va vota pentru acuzarea lui Trump invocând „dovezi incontestabile”, cu privire la rolul său în revolta din Capitol.

UPDATE: Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell ar fi în favoarea punerii sub acuzare
, potrivit unei surse din Partidul Republican apropiate de acesta, relatează CNN.

„El nu crede că Trump va dispărea pur și simplu, crede că partidul are nevoie de o ruptură curată pentru a se salva”, afirmă sursa, adăugând că „în cele din urmă însă este la latitudinea lui McConnel să își expună poziția cu privire la punerea sub acuzare. Tăcerea sa de până acum a fost deliberată, el fiind foarte atent cu ceea ce spune”.

O altă sursă din Partidul Republican a afirmat că se așteaptă ca între 10 și 20 de republicani din Camera Reprezentanților să voteze pentru punerea sub acuzare, relatând de asemenea că congresmenii sunt supuși unor presiuni imense venite din partea Casei Albe.

Unii republicani „spun că vor să voteze pentru punerea sub acuzare dar se tem cu adevărat pentru viețile lor și ale familiilor lor”, potrivit aceleiași surse care afirmă că președintele Trump încă încearcă să intimideze congresmeni republicani și la o săptămână după violențele din 6 ianuarie.

În schimb angajați ai congresmenilor republicani sunt nemulțumiți că șefii lor nu vor să voteze pentru punerea sub acuzare și au adus în discuție acest lucru cu ei, potrivit unei surse familiare cu subiectul.

„Să spui că [dezbaterea privind punerea sub acuzare] este grăbită este o scuză slabă...Aici nu este vorba de proces. Știm ce s-a întâmplat. Am fost acolo. Am văzut. Am fost țintele [protestatarilor]”, a declarat un alt republican.

-------------------------

Cel puțin 5 congresmeni republicani au anunțat că li se vor alătura democraților și vor vota unul din capetele de acuzare, cel de incitare la insurecție.

Dezbaterea are loc cu doar o săptămână înainte de expirarea mandatului lui Trump și depunerea jurământului de către președintele ales Joe Biden în 20 ianuarie.

Trump va deveni primul președinte din istoria Statelor Unite care va fi pus sub acuzare de două ori de către legislativul american dacă moțiunea va fi aprobată, lucru aproape cert în Camera Reprezentanților controlată de democrați.

Un vot majoritar în camera inferioară a Congresului va declanșa un proces în Senatul controlat de republicani însă este neclar dacă acesta ar putea avea loc înainte de expirarea mandatului lui Trump.

Trupe ale Gărzii Naționale și efective de poliție au fost desfășurate în jurul legislativului american în timpul dezbaterilor.Steny Hover, liderul majorității democrate din Camera Reprezentanților, a anunțat că democrații intenționează să trimită „cât mai rapid posibil” rechizitoriul Senatului odată ce acesta va fi aprobat.

Președintele democrat al Camerei, Nancy Pelosi, a numit deja cei 9 reprezentanți care vor susține cazul în timpul procesului din Senat.

Viteza extraordinară cu care democrații s-au mișcat reflectă temerile acestora că președintele Trump reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, punând de asemenea presiune pe liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, de a lua în considerare programarea imediată a procesului.

McConnell declarase anterior că acesta nu poate începe până când camera superioară a Congresului nu se va reîntruni în 19 ianuarie după vacanța senatorilor.

Însă Chuck Schumer, care urmează să devină următorul lider al Senatului după ce recent aleșii senatori democrați ai Georgiei și vicepreședintele ales Kamala Harris vor depune jurământul în cursul acestei luni, a declarat reporterilor că Senatul ar putea fi convocat pentru desfășurarea procesului.

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28948 vizualizari

 • -49 (149 voturi)    
  RUSINE! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:16)

  A.Corneliu [utilizator]

  RUSINE democratiei americane care a colaborat la fraudarea alegerilor, aducand la presedentie pe senilul Biden si pe comunistoida Kamala Harris.
  Trump nu a condus nicio actiune violenta, este inca un mijloc de a intimida dreapta conservatoare, pe langa astuparea gurilor pe retelele de socializare.
  Si cine a invins de fapt in aceste "alegeri"? China.
  O vom vedea si simti in urmatorii ani.
  • +24 (88 voturi)    
   Despre ce faudare vorbesti ? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:55)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Trump a initiat 62 de procese judiciare acuzand "fraude" electorale, toate fiind respinse de justitie, din lipsa de dovezi !
   • -18 (60 voturi)    
    Oare? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:44)

    wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Au existat foarte multe indicii si situatii suspecte de fraudare.

    Ca cercetarea lor ar fi dus sau nu la schimbarea rezultatului, nu se va sti niciodata, pentru ca nu s-a dorit asta.

    Ce va ramane insa va fi dezbinarea. Pentru ca tot ce s-a dorit a fost sa se scape de Trump, prin orice metode, indiferent de consecinte.

    Acum deal with it.
    • +14 (56 voturi)    
     Suspiciunile nu sunt dovezi, stimabile ! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:22)

     Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

     Trebuie sa fii iresponsabil, sa dezbini natiunea americana pe suspiciuni nedovedite, nu crezi ?
     • -14 (48 voturi)    
      Nu sunt dovezi (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:34)

      wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

      Dar poti duce la gasirea dovezilor. Daca se doreste si se cerceteaza.

      Sau altfel spus, absenta dovezii nu reprezinta dovada absentei.

      Asa ca vin si intreb: cine e iresponsabil? Cel care a ridicat suspiciunile astea (fara a instiga la violenta precum mincinos se pretinde) sau cei care nu si-au facut treaba pentru a dovedi in mod clar rezultatul?
      • -12 (26 voturi)    
       DA. (Joi, 14 ianuarie 2021, 6:55)

       Observatore [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       Absentza dovezii nu reprezinta dovada absentzei .
       • +3 (15 voturi)    
        Fascistul de Trump trebuie sa plece! (Joi, 14 ianuarie 2021, 12:48)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

        Si va pleca ca cel mai mare loser al lumii.
        Si odata cu el o mare parte din sustinatorii lui, care nu vor mai vota pe nimeni in lipsa unui idiot ca Trump.
        Cat de prosti pot fi sustinatorii lui Trump care se muta pe alte retele sociale? Practic raman izolati de restul lumii fiind doar ei si altii aidoma lor, cu idei nazisto-fasciste. Si asa baza lor s-a imputinat total, de cand idolul lor a pierdut la scor (landslide) alegerile. Mai bine sa mearga toti acolo, pe alte retele si sa ne lase pe noi cu alte valori decat prostia, ignoranta, extremismul si fascismul. Drum bun, prostii planetei! :)
       • -2 (4 voturi)    
        Asta se aplica la orice (Joi, 14 ianuarie 2021, 14:06)

        DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

        Nu sunt de acord cu ce spuneti. In cazul acesta, absenta dovezii inseamna exact dovada absentei, pentru ca verificarea a fost facuta de nenumarate ori chiar de oamenii tai si de cei pusi de tine in sistem.

        Toata povestea asta cu fraudarea alegerilor este o abureala care ii aduce lui Trump foarte multe foloase.
      • +11 (31 voturi)    
       Cred ca orice argument (Joi, 14 ianuarie 2021, 8:37)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       ti se aduce, tot reticent vei fi.
       Ca sa nu spun, rauvoitor.
       Incearca sa/ti dai seama ca Trump se comporta ca un copil razgaiat cauia i s/a dat orice si acum ca nu primeste ceva, se taraste pe jos prin supermarket.
       Cel mai prost [presedinte american pe care l-am prins.
       Si am prins ceva.
      • +10 (26 voturi)    
       Argument de retardati! (Joi, 14 ianuarie 2021, 8:56)

       Alui [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       “ Sau altfel spus, absenta dovezii nu reprezinta dovada absentei.”.
       Nu poti dovedi nimic fara dovezi, adica bazat pe absenta dovezii!
       • 0 (4 voturi)    
        Vorba (Joi, 14 ianuarie 2021, 14:27)

        DanteW [utilizator] i-a raspuns lui Alui

        Vorba nu e de idioti, a fost spusa de un astronom celebru.

        Doar ca are sens in alte cazuri; nu are nicio legatura si nicio validitate in situatia asta.

        Fraudarea alegerilor este o fantezie cu care Trump mai ia niste bani de la cei pe care i-a fraierit atatia ani.
        • +2 (2 voturi)    
         Prostii a spus si Einstein (Joi, 14 ianuarie 2021, 15:55)

         Alui [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

         Dar nimeni nu le citeaza.
        • -1 (1 vot)    
         Exemplu de vorba-n dodii (Joi, 14 ianuarie 2021, 16:05)

         Alui [utilizator] i-a raspuns lui DanteW

         Expresia are 2 rezultate posibile, contradictorii logic: adevarat sau fals!
         Nu rezolva nici o problema, ajungi la punctul de unde ai plecat:”e adevarat sau fals ca...”. E invartire in jurul cozii. O dovada iti da un singur rezultat logic: ori adevarat, ori fals!
         Cosmologul respectiv a folosit expresia in cazul unui experiment care nu a iesit cum trebuia, banuiesc.
      • +15 (17 voturi)    
       Un prost judeca bazat pe suspiciuni... (Joi, 14 ianuarie 2021, 9:30)

       Alui [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       nu are nevoie de dovezi!
       In regimurile totalitare oameni nevinovati au fost omorati bazat doar pe suspiciuni. Inca ma sunt, in Corea de Nord, Iran, Arabia Saudita, etc.
       Daca in viata personala faci la fel, iti vei pierde prietenii de calitate, iar cei din familia ta se vor teme doar de tine, dar nu te vor iubi.
       Daca ai pedepsit pe cineva bazat pe suspiciuni si dupa aia s-a dovedit ca acea persoana e nevinovata, ai incalcat tu de fapt legea! Cu dovezi de netagaduit! In plus toti te considera un idiot! Daca vrei un sfat, nu mai spune niciodata “absenta dovezii nu e dovada absentei”! Oricine cu putin creier isi va face o parere proasta despre tine, te va considera prost!
       • -10 (22 voturi)    
        Imi place asta (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:58)

        Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alui

        "Un prost judeca bazat pe suspiciuni, nu are nevoie de dovezi". Imi place tare mult. Cred ca faci referire de exemplu la retelele sociale unde Trump desi nu a scris / rostit un cuvant care sa cheme la violente tot i-au inchis conturile. Preventiv. Pe baza de suspiciuni. Fara dovezi.

        Oricum vad ca Dorsey de la Twitter cam are un morcov in dos acum. Probabil ca a vazut reactiile, ca unii chiar nu au vazut nici o instigare din partea lui Trump, coordonarea "intamplatoare" intre socialistii de la big tech si a cam bagat-o pe maneca.
        • +9 (15 voturi)    
         “Innocent until proven guilty in court!” (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:20)

         Alui [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

         Retelele sociale nu sunt tribunale. Au regulile lor, cum are de exemplu si Hotnews. Hotnews poate bloca orice comentariu fara justificare si nu poate fi dat in judecata.
         Din punctul meu de vedere, Trump e nevinovat pana la pronuntarea sentintei unui tribunal sau a senatului republican.
         Dar ce a fost la Capitol, a fost clar ilegal si extrem de periculos. “Patriotii” puteau asasina membrii ai congresului, chiar pe vicepresedintele Pence. Unul a lasat chiar doua bombe acolo. Cine ar putea-o incurca serios poate fi Guiliani, cu discursul lui cu “trial by combat”. Trump poate fi acuzat sigur de complicitate la atacul asupra Capitolului, pentru ca a refuzat sa le ceara protestatrilor sa paraseasca cladirea si a trimis Garda Nationala doar dupa ce congresmanii scapasera deja.
        • +7 (15 voturi)    
         socialistii de la big tech (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:30)

         VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

         Am ajuns sa o citesc si pe asta.

         Comunistii de la Google :)))
        • +6 (14 voturi)    
         A spus-o clar (Joi, 14 ianuarie 2021, 12:10)

         enache22 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

         Nu vom accepta niciodata rezultatul alegerilor care au fost fraudate masiv. Asta e incitare la nerespectarea autoritatilor legal alese. E rebeliune contra statului de drept.
      • -7 (21 voturi)    
       Intentia se vede din tipul de stiri promovate (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:43)

       Orbu_Braila [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       Oricat de mult ar fi pusi de presa internatinala intr-o lumina proasta, avocatii care l-au reprezentat pe Trump nu cred sa fi luat un astfel de caz si sa-si stirbeasca reputatia pledand doar pe niste ipotetice presupuneri.

       Dovezile au fost clare, problema a fost ca putini si-au asumat riscul sa sustina o astfel de contestatie.

       De ce nu le spuneti oamenilor cum democratii au facut schimbari de capul lor in legile electorale, actiune considerata ilegala si anti constitutionala?

       Daca presa ar fi impartiala ar prezenta si punctul de vedere al celeilalte parti si nu in zeflemea cum se face pe aici.
       • +9 (17 voturi)    
        Orice avocat bun sau firma de avocatura buna (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:55)

        Alui [utilizator] i-a raspuns lui Orbu_Braila

        ... sareau pe ocazia asta, daca credeau ca au sanse!
        Ce avocati a avut Trump? Guiliani care a convocat conferina intr-o parcare din greseala si altul care a trimis plangerea cu greseli de tiparire. Numai Vela al nostru a mai facut asa ceva, publicand ordonante de urgenta cu text incomplet. Nu mai te forta sa crezi ce-ti convine! Incearca sa accepti adevarul!
        • 0 (0 voturi)    
         Stiri in ambalaje ieftine... (Vineri, 15 ianuarie 2021, 13:41)

         Orbu_Braila [utilizator] i-a raspuns lui Alui

         Dincolo de practicile avocatesti enumerate, sau chiar stiri ieftine menite sa califice imaginea unor oameni, adevarul se ocoleste asa cum spui matale dupa ieftinituri de genul, o parcare, greseli de ortografie, dar care nu ascund faptele comise in mod odios.

         Am vizionat in direct pe Sky News ce s-a spus in acea 'parcare' si m-au cutremurat cele relatate.

         Cu ce a ramas presa? Cu o poza a lui Giuliani in care omul transpira de la dimensiunea camerei si numarul de oameni inghesuiti in acea incapere. In niciun caz cu relatarea faptelor comise.

         Iar acea poza se repeta la infinit. Pacat ca trofeul prezentat tine de promovarea imaginii unui om si nu de relatarea faptelor de la respectivul eveniment.
       • +8 (12 voturi)    
        Dovezi clare (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:33)

        VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Orbu_Braila

        ai o sursa?

        te rog sa sustii cu surse, ca sa intelegem si noi.

        Altfel, ce spui e SF.

        "emocratii au facut schimbari de capul lor in legile electorale, actiune considerata ilegala si anti constitutionala"

        Foarte interesant, asta e noua.
        US are parlament- United States Congress - unde se voteaza legile.

        Daca au surse credibile care sa sustina ce zici, te rog foloseste-le.
        • 0 (0 voturi)    
         Cenzura (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:25)

         Orbu_Braila [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

         Am trimis link-urile (3). Dar hotnews nu le publica.

         Iar din asta crezi ce vrei...
       • +8 (14 voturi)    
        Toate procesele au fost pierdute (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:36)

        hentara [utilizator] i-a raspuns lui Orbu_Braila

        Faci afirmatii care au fost invalidate in toate instantele inclusiv la Curtea Suprema dominata de conservatori. Alegerile au fost libere si corecte si Trump a pierdut. Apoi ca un dictator veritabil a inceput sa minta si sa indemne la incalcarea legii ba cand a cerut sa i se gaseasca mii de voturi din senin, ba cand ii zicea lui Pence sa nu recunoasca alegerile, ba cand isi indemna supusii sa nu recunoasca alegerile si sa asalteze Congresul.
       • +9 (13 voturi)    
        Giuliani si reputatia (Joi, 14 ianuarie 2021, 12:11)

        enache22 [utilizator] i-a raspuns lui Orbu_Braila

        Omul e un bufon penibil. Ce reputatie?
      • +8 (12 voturi)    
       suspectez (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:03)

       Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       Si eu te suspectez ca esti criminal in serie. Faptul ca nu am dovezi nu inseamna ca ele nu exista doar ca nu se doreste ca aceste dovezi sa fie gasite.
      • 0 (0 voturi)    
       NU (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:03)

       ..13 [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       s-a ceercetat si s-au gasit extrem de putine dovezi - multe dintre afirmatiile lui Trump au fost, ca de obicei, super umflate.

       Adica au existat neregularitati spuse chiar de comisiile electorale dar ele nu au putut schimba cursul alegerilor - s-au numarat de 3 - trei - ori voturi in Georgia si nu a iesit cum a vrut Trump.

       Acolo a fost o diferenta de 11788 de voturi - si daca era un singur vot - repet UN SINGUR VOT - un om normal recunoaste acest fapt si incearca sa se impace pe sine cu lumea care este de jur imprejurul sau.

       mare pacat de Republicani
    • +13 (23 voturi)    
     Nu poti digera ca Trump e un loser? (Joi, 14 ianuarie 2021, 3:04)

     GeorgeSb [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

     Cand a batut-o pe Hillary la mustata nu a fost frauda, acum cand Biden il bate categoric, fara niciun indiciu ca ar fi fost ceva in neregula, Trump vb de fraude. Este un om egoist, bolnav care nu poate sa piarda.
    • +12 (22 voturi)    
     Nu zau?? (Joi, 14 ianuarie 2021, 5:24)

     Libanu [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

     Exac acelasi gen de indicii si situatii suspecte au fost si in 2016, culmea, reclamate tot de trump, care spunea "the system is rigged".
     Daca existau dovezi, pariez orice ca Trump le-ar fi publicat pe Twitter de 7 ori pe zi, iar Fox le-ar fi prezentat non stop.
     Cercetarea lor, zici?? Pai Trump a ajuns la curtea suprema, unde are 2 judecatori pusi de minuta lui, plus alti 4 conservatori... Daca avea si o pojghita de dovada, curtea il aproba cu 6-3. Insa venind doar cu "e statistic imposibil sa pierdem" Curtea a respins cu unanimitate (9-0) panarama lui de plingere.
   • -10 (20 voturi)    
    ..au fost repinse (Joi, 14 ianuarie 2021, 6:54)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    DIN START .
    • +8 (12 voturi)    
     Au ajuns la tribunal (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:35)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

     de unde va luati informatiile?

     dati surse va rog, altfel e simpla intoxicare ce faceti aici.
  • +20 (72 voturi)    
   Rusine tie! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:52)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Democratia inseamna cand cineva care nu-ti convine tie castiga alegerile. Statul de drept insemna cand disputele se rezolva la tribunal, nu prin intimidare, linsaj, crima (e vorba de politistul ucis).
   Nu intelegi asta, esti slab cu duhul!
   • -16 (56 voturi)    
    Fa un efort si nu ataca comentatorul (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:14)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Iti spun frumos de data asta.
    • +16 (46 voturi)    
     “Shithole country!” (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:40)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     “Unii republicani „spun că vor să voteze pentru punerea sub acuzare dar SE TEM cu adevărat PENTRU VIETILE LOR SI ALE FAMILIILOR LOR”, potrivit aceleiași surse care afirmă că președintele Trump încă încearcă să intimideze congresmeni republicani și la o săptămână după violențele din 6 ianuarie.”
    • +9 (11 voturi)    
     Amenintare? (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:37)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Luk, realizezi ca daca Alui pateste ceva tu vei fi subiect de ancheta?

     Bun simt omenilor, bun simt, atat e nevoie pentru un dialog civilizat.
  • -15 (51 voturi)    
   votul din seara asta e INUTIL, conteaza senatul (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:52)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   ce voteaza democratii - SOCIALISTII in seara asta e egal cu zero

   singurul vot care conteaza e cel din SENAT si ala nu e in seara asta.
   • +12 (24 voturi)    
    E chiar mai rau... (Joi, 14 ianuarie 2021, 5:31)

    Libanu [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    Senatul revine din vacanta pe 19. Senatul va judeca inevitabil cauza. Senatul va da un verdict, fara discutie. Senatul cel nou, adica Senatul cu 51 de Democrati si 50 de Republicani. Stiu, o sa spui ca raportul e 50-50. Asa e, numai ca la egalitate, vicepresedintele, respectiv madam Kamala are drept de vot. Si chiar daca nu ar fi asa, minim 2 Republicani (Mitt Romney si Lisa Murkowski) il urasc din ficati pe Trump si ii vor bate tarusul in inima cu multa gratie. Se pare ca si Mitch McConnell, pina mai ieri catelusul lui favorit are niste mincarici la deshte, si s-ar putea sa il altoiasca pe Trump cu punga de popcorn in brate si zambetul pe buze.
    • 0 (0 voturi)    
     still acting (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:17)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Libanu

     VP Pence.

     Asa ca pe 19 Ian daca se reuneste Senatul tot VP Pence o sa fie acolo.

     Mitch McConnell posibil sa fie extrem de suparat pe modul in care Trump a incercat sa blocheze bugetul pentru aparare si poate chiar noul pachet de stimulus.

     Seful de la FEd zice ca economia isi va reveni repede adica implicit ca nu este nevoie chiar de un pachet mare de ajutor - vom vedea dar inclin sa ii dau dreptate lui Powell pentru ca este un tip extrem de echilibrat si nu cred ca s-ar lansa in afirmatii fara sa se asigure ca exista o baza pentru ele.
  • +14 (24 voturi)    
   RESPECT nu Rusine!!!! (Joi, 14 ianuarie 2021, 3:02)

   GeorgeSb [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Respect republicanilor care apara democratia americana. Un astfel de dictator trebuie exilat, nu are ce cauta in Statele Unite ale Americii.
  • +11 (27 voturi)    
   Alt copiator (Joi, 14 ianuarie 2021, 5:18)

   Libanu [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Esti doar altul care face copy paste la ce zice propaganda republicana, fara sa gandeasca ce spune. Daca Trump avea dovezi despre fraudare, te asigur ca erau puse pe twitter in secunda 2, si erau difuzate pe Fox News in bucla.
   Si ca sa vezi coincidenta naibii, Trump se gaseste sa faca un miting exact in ziua validarii alegerilor, fix la 1-2 km de Capitoliu, si incredibil, oamenii extrem de pasnici care venisera sa il asculte, cand au auzit "Vom merge la Capitoliu" si vom "incuraja" pe Republicanii mai slabi sa fie puternici. Mai sa fie... Oamenii pasnici, cand au auzit asemenea indemn demoralizator al lui Trump si-au zis ca nu renunta ei asa usor, asa ca au pus mina fiecare pe ce a gasit pe acolo: steaguri, sepci MAGA, bastoane, pistoale, casti militare, unii veste antiglont, ca nu se stie ce patesti la un miting pasnic in fata senatorilor, multi dintre ei in floarea (ofilita) a virstei... Cu aceasta stare de spirit pasnica s-au dus la Capitoliu, netrimisi de Trump, sau de Giuliani, sau de Trumpul junior, si ce sa vezi, acolo a venit Antifa cea rea si i-a pus sa intre in capitoliu pe geam sau chiar si pe usa, dar musai dupa ce le sparg, pentru a protesta pasnic impotriva alegerilor furate..
   La naiba...
  • +6 (16 voturi)    
   Draga Corneliu (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:00)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Apeleaza cu incredere la tratamentele psihiatrice.
 • -17 (119 voturi)    
  What's the point (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:19)

  Mazeta [utilizator]

  Unii s-ar putea întreba: Ce rost mai are să-l acuzi pe Trump cu câteva zile înainte de a-și încheia mandatul? Ce sens are să blochezi accesul la internet unui om de 74 de ani? Ce importanță are să blochezi afacerile unui multimilionar în dolari?

  Răspnsul este simplu, mesajul este clar: Dacă putem cu Trump, oricui îi putem face asta!!
  • +20 (64 voturi)    
   Procedura de acuzare continuata si dupa (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:02)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   terminarea mandatului la 2O ianuarie vizeaza scoaterea definitiva a lui Donald Trump din viata publica si impiedecarea acestuia sa mai candideze vreodata la demnitati publice in SUA.
   • -10 (32 voturi)    
    "impiedecarea acestuia sa mai candideze" (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:42)

    TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Pai a pierdut!
    Cat timp pierde, nu are rost sa il impiedici sa candideze !!!
   • -20 (30 voturi)    
    La ce sa mai candideze? La un loc in Rai sau Iad? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:15)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Are 74 de ani! Peste 4 ani o sa aiba 78! La ce sa mai candideze? Daca nu este un loc la un meci de table in Cismigiu, cam greu sa mai candideze la ceva.
    • -9 (27 voturi)    
     bideu are 78... (Joi, 14 ianuarie 2021, 1:47)

     Scarface1000 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     Nancy Pelosy sefa deputatilor la ei are 80 ani
    • -7 (23 voturi)    
     78 (Joi, 14 ianuarie 2021, 2:49)

     Ike [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     78 are si Biden acum, deci?
  • -12 (80 voturi)    
   scopul e sa il impiedice sa candideze in 4 ani (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:23)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   asta vor, sa-l opreasca sa mai candideze peste 4 ani.

   ca altceva NU au ce sa ii faca. si oricum e nevoie de votul a 2/3 din Senatori pt a putea sa-l blocheze deci foarte putin probabil sa se intample

   e circ pt fanaticii care cred in CNN
   • -10 (34 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:35)

    [anonim] i-a raspuns lui Kivek

   • +9 (13 voturi)    
    Si republicanii vor sa scape de el (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:39)

    hentara [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    Dar le e frica de consecintem ultrasii lui Trump au vrut sa-l spanzure pe Pence pentru "tradare". Impiedicarea lui sa candideze se poate face si prin lege si sper sa o faca. Un politruc irespona\sabil care a indemnat la lovitura de stat nu mai are dreptul moral sa participe la alegeri, locul lui e la inchisoare.
  • +12 (30 voturi)    
   Neah, e mai subtil decit percepi (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:34)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   E penalizarea ptr istoria acestei tari ca nimeni nu e mai presus de lege. Acum compara cu romania unde criminali alde ilici, tradatori alde emil, etc stau si se huzuresc. Ce preferi?
  • +12 (18 voturi)    
   hai, pe bune?? (Joi, 14 ianuarie 2021, 5:33)

   Libanu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Sau poate totusi il condamna (ca acuzat e deja demult), cu mesajul clar "Dupa fapta si rasplata".
 • -19 (101 voturi)    
  Circ mediatic al marxismului "democrat" (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:37)

  animatron [utilizator]

  Maxima ipocrizie si minciuni grosolane, destinate propriilor electori ai Partidului (Socialist) Democrat si care vor contribui la amplificare dezbinarii in societatea americana.

  La fel a fost cu "Rusiagate", un esec lamentabil al stangii de tentativa "legala" de a schimba rezultatele din 2016, pe baza unei teorii a conspiratiei plecata de la un agent dublu care acum si-a retras mare parte din acuzatii (exista ancheta contra "Rusiagate").

  Acum nici macar nu se mai obosesc acesti "socialisti democratici" sa inventeze probe, nu exista nimic la dosar, nici o infractiune penala dovedita, vor doar sa profite de un "momentum" dar vor esua inca o data.

  Nu exista nici o "incitare la violenta" in discursul din 6 ianuarie a lui Trump, dimpotriva. La fel si ulterior, presedintele a cerut acelor cateva sute de manifestanti care-si faceau selfie-uri cu politistii la Capitoliu sa paraseasca cladirea si sa nu accepte violenta.

  Unii se bucura prosteste de instaurarea oficiala a cenzurii in USA, desi e condamnata foarte clar de oameni ca Navalnai, cancelara Merkel sau liderii Frantei.

  Se pare ca acesti ignoranti nu inteleg unde conduce totalitarismul acestei stangi demente care a lansat teoria aberanta ca USA are un presedinte pus de Rusia sau care arunca cu acuzatii nedovedite nicaieri in nici un tribunal american.

  Adeptii noului totalitarism american de inspiratie chineza (control social al maselor, control de stat si partid in economie) vor primi efectul bumerang in anii ce vin, asa cum gaunosenia numita Obama a dus la alegerea lui Trump.

  Vor fi ani de lupta continua impotriva manipularii mediatice ridicate la nivel de politica de stat, a cenzurii Big Tech, a imposturii unui guvern in care "genul" si "rasa" vor conta mai mult decat "meritul".
  • +13 (77 voturi)    
   Vinovatia lui Trump este probata (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:09)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   chiar de propria cuvantare la ultima adunare publica din 6 ianuarie, in care a instigat sustinatorii sai la insurectie impotriva Congresului SUA aflat in sesiune la Capitoliu !
   • -9 (53 voturi)    
    poti sa citezi exact? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:37)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Asa, ceva demn de o instanta! Fiindca sunt sigur ca ai dreptate dar vreau sa aud exact fraza/frazele, propozitia, etc.
    • -11 (33 voturi)    
     A fost mai mult o miscare tactica (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:30)

     moto33 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     din partea lui Trump, dupa ce a fost tradat de "Pence". Pence a fost de asemenea filmat in timp ce primea o moneda ciudata din partea unui senator, in urma incheierii unui discurs la podium.

     Trump:

     "Like all Americans, I am outraged by the lawlessness, violence and mayhem," he said while calling the attack "heinous."

     He said the rioters "defiled the seat of democracy" and added: "to those who broke the law, you will pay."

     https://www.dw.com/en/trump-condemns-us-capitol-riot-as-calls-grow-for-his-removal/a-56165270
   • +3 (45 voturi)    
    Drumpf e terminat! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:53)

    moto33 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    .
  • +6 (12 voturi)    
   Degeaba urli ca disperatu (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:08)

   albik [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Alegerile s-au terminat. Noi am castigat, voi ati pierdut. Sore losers.
  • +9 (13 voturi)    
   Cenzura bigtech (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:46)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Acum Merkel si Macron sunt utili, buni de citat :)

   Amazon, Facebook si Google sunt companii private cu terms and conditions.
   Putem oricand sa ii trimitem in judecata daca ne discrimineaza sau sa ii boicotam.

   Cand senatul vota blcare TicTok te-ai suparat?
   Dar cand Aaron Swartz lua 30 de ani de inchisoare pentru ca a pus la dispozitia publicului documente academice publice prin lege?

   Acum sariti sa aparati mosuletul isteric de mana "autoritara" a companiilor private din technologie, dar cand guvernele dau cu dizidentii de pamant, tacerea e maxima.

   Hai sa aparam pe cei ca Trump - ca si ei isi dedica viata luptand pentru drepturile noastre (mda, umor cinic)
 • -8 (52 voturi)    
  din seria (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:04)

  TrickyWicky [utilizator]

  hotul striga hotii
 • -17 (85 voturi)    
  Socialistii si liberalii vor toata puterea in USA (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:09)

  animatron [utilizator]

  Casa Alba (controverse asupra rezultatului), Camera Reprezentantilor (castigata la limita, cu doar cateva mandate), Senatul (unde este egalitate cu dreapta dar neomarxista Harris va inclina balanta cu 1 vot), toate pe mana unei stangi revansarde, ipocrite, plina de ura contra a acea jumatate din America considerata "rasista" si "deplorabila".

  Mass-media, universitatile, Big Tech, si ele sub control ideologic stangist.

  Unii au impresia ca e doar ceva temporar si ca "democratia" va rezista, ca e doar o chestie pentru a-l dobora pe Trump.

  E mult mai profund ce se intampla in USA de cativa ani, a inceput in ultimii doi ani ai primului mandat Obama, un atac al extremei stangi asupra "capitalismului" si "statului de drept".

  "Capitalismul" e neconvenabil pentru marxisti pentru ca incurajeaza excelenta, competitia, concurenta intre indivizi, grupuri sociale, companii.

  Ori asta inseamna ca permanent se va observa ca unii reusesc prin merit, prin munca si invatat si ii vor lasa in urma pe aia mai prosti si mai lenesi.

  Asta inseamna si ca nu poti accepta ca o corporatie Big Tech sa aiba monopol, ci trebuie sa lasi libera concurenta pentru companii similare, deci trebuie sa accepti sa existe "Parler", "Gab" sau "Signal" (ceea ce nu vor marxistii americani si nici P(S)D-ul din USA).

  "Statul de drept" ii impiedica pe marxisti sa preia putere "pe strada", sa impuna agenda lor ideologica "de gen" sau "anti-rasism" fara sa fie un control judecatoresc.

  "Statul de drept" inseamna ca o Curte Suprema nedominata de progresisti (cum a fost in ultimii 40 de ani) ar putea decide sa limiteze avortul, sa interzica Facebook sa suspende arbitrar conturi, sa nu permita "cancel culture" si cursurile rasiste de "dezalbire".

  Veti vedea masuri anti-capitaliste botezate "solidaritate" sau "lupta contra incalzirii climatice".

  Veti vedea masuri contra statului de drept pentru a limita pedepsirea penala a celor care agreseaza cetatenii ce resping de ex. ideologia de tip "woke".
  • +17 (51 voturi)    
   Rezista! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:54)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Controversele asupra Casei Albe au fost lamurite de justitie. Nu mai sunt controverse decat in capul idiotilor.
  • +14 (42 voturi)    
   Toate partidele vor puterea ! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:10)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Numai ca, partidele democratice vor sa ajunga la putere prin alegeri libere, in timp ce partidele manipulate autoritar nu se supun vointei populare exprimate prin vot majoritar si vor puterea prin orice mijloace, inclusiv prin violenta.
  • +12 (28 voturi)    
   //// (Joi, 14 ianuarie 2021, 0:43)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Trump a fost si este un agresor impotriva intregii umanitati. Cum si-a permis sa retraga SUA din tratatul de la Paris??? Tratatul a fost semnat de aproape toate tarile lumii, si de cele bogate, si de cele sarace. Fara sa mai amintim ca, inainte de a fi semnat, au existat negocieri, adica fiecare stat a avut posibilitatea de a face propuneri... Cum isi permite Trump sa retraga SUA dintr-tratat semnat???

   Eu, personal, cred ca insasi expresia folosita e gresita. O data ce ai semnat un tratat, inseamna ca esti obligat sa il respecti. Asa-zisa "retragere" inseamna pentru mine doar o declaratie prin care un semnatar anunta ca s-a razgandit, sau ca ca a mintit in faza initiala. Pai asta inseamna ca respectivul stat nu respecta intelegerea la care se angajase. Pe scurt, SUA sunt un stat mincinos in care nimeni nu trebuie sa aiba incredere!!!!!!

   PS: Sunt pro occidental, anticomunist si anti soclialist. Daca ar fi sa aleg cine sa fie stapanul lumii dintre SUA, Rusia si China, as alege imediat USA. Dar nu pot sa nu remarc nesimtirea lui Trump
   • -7 (21 voturi)    
    foarte bine (Joi, 14 ianuarie 2021, 3:20)

    Ike [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    Foarte bine ca s-a retras, trataul ala e o gluma, doar un impozit in plus d eplata, nimic altceva.
    China cel mai mare polunat, conform tratatului nu trebuie sa faca nimic inca caiva ani deci....

    https://www.youtube.com/watch?v=cVkAsPizAbU&ab_channel=JohnStossel
    • 0 (2 voturi)    
     asta este problema, iar europenii (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:27)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Ike

     canta o melodie fara sa ii inteleaga versurile.

     Poluantul cel mai mare nu face nimic si tot reduci emisia de poluanti si te astepti sa iti fie mai bine - ei bine cchestia asta nu se va intampla pentru ca eforturile nu se indreapta catre problema cea mai mare.

     Nu este prima data cand o lume intreaga este atrasa intr-o capcana - vezi reducerea saraciei... Chiar nu se invata nimic din greselile de gestionare a unor probleme??? cred ca este loc de mai bine
  • +10 (20 voturi)    
   Fascistii vor toata puterea in SUA (Joi, 14 ianuarie 2021, 7:22)

   Edmond_Nicolaus [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Fascistii vor toata puterea in SUA
   • -9 (15 voturi)    
    foarte corect, sunt pe strazi de peste un an (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:02)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Edmond_Nicolaus

    imbracati in camasi negre!
    • +9 (15 voturi)    
     Au speci rosii (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:40)

     hentara [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Au invadat Congresul. Sunt anchetati pentru insurectie. Nici un BLM-ist nu e judecat pentru asa ceva.
  • +6 (12 voturi)    
   Election have consequences (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:16)

   albik [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Ai luat-o rau de la progresisti ca de cateva luni plangi in continuu. Ai simtit palma grea a progresismului si te smiorcai ca un snowflake.
 • +12 (72 voturi)    
  Politica nu s-a adaptat acestui secol (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:10)

  Klaus_ [utilizator]

  Daca politica nu se adapteaza secolului 21, e foarte clar ca democratia se va duce pe apa sambetei in 10-20 de ani. Daca in Statele Unite s-a putut, oriunde va fi posibil! Un isteric mediocru, dar plin de bani, care misca prostimea cu ajutorul retelelor de socializare folosindu-se de niste rationamente nationaliste - populiste care au franturi de adevar dar care duc la o concluzie gresita, ce poate genera emotie sau chiar furie... Asta este Donald Trump. Si era cat pe ce sa castige si al doilea mandat in cea mai puternica tara a lumii. Maine poate sa apara unul in Germania, Marea Britanie sau Franta. Sau sa apara altul in State. Va fi un Hitler al secolului XXI. Modul in care se face politica in lumea civilizata ori se adapteaza secolului asta, ori democratia va ajunge o poveste de adormit copiii.
  • -13 (53 voturi)    
   Asa, si cum e "adaptarea" asta? Cenzura? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:34)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Asa, si cum e "adaptarea" asta? Cenzura? Eliminarea libertatii de opinie dintre valorile democratice?

   PS: Pana una-alta, Trump a fost votat (!!!) de 74 de milioane de oameni, cetateni americani. Dupa parerea ta, de Gigel de Ceamurlia, evident, cunoscator fin al realitatii si mentalitatii americane...toti aia 74 de milioane sunt prosti?
   • +11 (31 voturi)    
    Nu cred ca se poate generaliza, dar... (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:48)

    TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Se pot lua in considerare statisticile. Ce tin minte e ca erau unii cu mai putina scoala.
    Si poate ca au si memoria scurta. Nu imi explic cum poti sa mai pui botul la papagal cand intr-o zi zice una si apoi invers (cautati pe youtube "trump wikileaks").
    • -12 (30 voturi)    
     Nu-i asa, dar daca ar fi...? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:32)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

     Nu-i asa cum sugerezi*, dar daca ar fi...? Daca alegatorii lui Trump ar avea "statistic" mai putina scoala, ce faci? Ce faci cu 74 de milioane? Le pui calus in gura, pe model romanesc? Pui FBI-ul sa-i alerge, cum face DNA-ul romanesc? Fii mai la subiect, ca vad ca toti #rezistii astia vorbiti despre libertate si faceti invers.

     *Nu-mi poti da un link oficial cu "statistica votului (conform studiilor)" dar sigur, asa ai primit pe facebuci, asa tre' sa fie, n'asa? Sau poti? Ai fi primul mitic #rezistent de Romanika care are habar despre ce vorbeste.
     • +11 (23 voturi)    
      /// (Joi, 14 ianuarie 2021, 1:05)

      Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Eu sunt tot mai convins ca e gresita ideea de a da voturi egale tuturor. Cred ca umanitatea ar progresa mult mai rapid daca voturile intelectualilor ar avea o valoare mai mare decat cele ale neintelectualilor. Zic asta cu toate ca e clar ca nu se poate defini un criteriu care sa imparta lumea in intelectuali si neintelectuali. Dar totusi, daca am face o lege care sa zica ca voturile celor cu facultate ar conta cu 50% mai mult decat voturile oamenilor obisnuiti, iar voturile celor fara liceu ar conta cu 50% mai putin, cred ca societate noastra ar evolua mult mai rapid, cu avantaje pentru toata lumea (intelectuali si neintelectuali..). Stiu ca e o idee utopica, dar poate ca ar trebui luata in considerare.

      O alta idee (utopica) ar fi sa separam lumea in functie de pregatirea intelectuala si nu numai. Mie, sincer, mi-ar placea sa traiesc pe o insula in care sa stiu ca nu exista hoti, nu exista idioti, nu exista analfabeti (tampiti), iar toate deciziile comune se iau in directia binelui comun al intregii comunitati...UTOPIE...
      • +1 (1 vot)    
       Intelectualii... (Joi, 14 ianuarie 2021, 20:52)

       Vruum [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

       dacă stai să te gândești bine, sunt veriga slabă a societăților. Pare un paradox, dar nu e. Istoria destul de recentă - cam din a doua jumătate a secolului XIX și până astăzi - mustește de sânge. Intelectualii au mari probleme: vanități până la cer, răutăți de oameni mici, invidii, slăbiciuni, carențe ale caracterului, lăcomii ș.a., la fel precum oamenii ceilalți mai puțin școliți Așa că, hârtiile diplomelor nu garantează calitatea umană a posesorilor; Iar în unele țări, nici diplomele nu mai sunt ce au fost odată. Năstase și... Șoșoacă sunt doar două exemple la îndemână.
       • 0 (0 voturi)    
        eticheta si valoare (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:35)

        ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Vruum

        Atentie ca unele etichete sunt absolut lipsite de valoare -

        O eticheta ca sa capete valoare trebuie dovedita si odata incercata si verificata de abia atunci poate sa aiba si valoare.

        Este ca un vin care capata valoare dupa ce este certificat si medaliat...

        deci sa nu confundam lucrurile.

        30 de ani in libertate au probat oamenii

        De aceea astazi poti sa pui egal intre 4case si haur. numai ifosele ii despart dar o sa apara si astea la cei din urma.
   • +8 (22 voturi)    
    Nu e cenzura (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:12)

    keres [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    E oprirea unor descreierati sa ucida si sa dea foc democratiei. Astia se comporta ca teroristii islamici. Ai lasa asa ceva sa se exprime?
   • +9 (21 voturi)    
    Nu, stimabile, cei 74 de milioane (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:42)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    de votanti care au votat Trump, nu sunt nici prosti si nici cetateni inferiori ai Statelor Unite !
    Numai ca, la aceleasi alegeri prezidentiale, alti 88 de milioane de americani au votat Biden.
    Intrucat insa SUA nu poate avea, potrivit constitutiei, doi presedinti in acelasi timp, castigatorul va fi presedinte, in cazul de fata Biden, iar cel ce pierde, il felicita pe castigator si ii preda puterea. Pasnic si civilizat.
    Asta e esenta democratiei. Simpla si de inteles.
    Ceea ce dl. Trump, din pacate, nu intelege, se revolta ca un copil caruia i-se ia jucaria, si bulverseaza intreaga ordine constituionala din cea mai mare tara cu traditii democratice din lume. Asta e omul !
    • 0 (0 voturi)    
     este omul (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:43)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     nepotrivit pentru o inalta demnitate

     eroarea trebuie recunoscuta, daca a fost o eroare de abordare, si indreptata cat de curand si cred ca asa se va si intampla. vad cel putin 2 scenarii posibile.

     din pacate America ramane puternic divizata in fibra ei interioara - este un razboi similar cu cel de secesiune.

     pandemia a agravat polarizarea societatii.


     PS
     ca sa iti dai seama daca omul pe care vrei sa il alegi este responsabil cred ca ar trebui sa ii privesti nu numai cariera profesionala ci si viata privata si raportarea acestora la principii, valori.
 • -9 (27 voturi)    
  premiera (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:19)

  victor L [utilizator]

  in SUA, dar noi sintem protocronisti :D
 • +11 (59 voturi)    
  stai asa (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:22)

  transpenibilus [utilizator]

  La puscarie cu oranjutanul, LOCK HIM UP!!!
  • -18 (38 voturi)    
   cîte case are? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:18)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   patru case, șase case?...le făcu el din meditații oare?...jo napot kivanok
   • +12 (42 voturi)    
    Cate incaperi sunt in Trump Tower? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:45)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    Uite ce controverse exista in jurul construirii imobilului, inclusiv obiecte de arta distruse si muncitori neplatiti, doar ca sa-si ridice Trump monstruozitatea: https://en.wikipedia.org/wiki/Trump_Tower#Controversies

    Asta mai lipsea, sa dea Trump meditatii. Ai fi vrut sa se autointituleze si el "domn' profesor", ca Dan Voiculescu? Si ce sa predea, dispretul fata de cultura? Necinstea?

    Lasa, ca in curand va avea o singura camera, cu gratii la geam. Si un nou Trump Tower: https://www.reddit.com/r/PoliticalHumor/comments/da3yog/the_new_trump_tower/
 • -12 (82 voturi)    
  Executie exemplara (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:24)

  mireb [utilizator]

  Asa de tare i-a deranjat Trump, asa de tare a scormonit cuibul de viespii. Altfel nu se explica de ce vor sa-l distruga total.
  • +14 (58 voturi)    
   Trump si-a incalcat juramantul (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:17)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui mireb

   prin care s-a obligat sa respecte Constitutia Statelor Unite, a instigat sustinatorii la atacarea parlamentului tarii, provocand un razboi civil !
   El trebuie sa raspunda penal.
   • 0 (0 voturi)    
    va raspunde (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:46)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    si va fi vai si amar de fundul sau.

    No regret!
 • -4 (74 voturi)    
  America (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:28)

  Arminius [utilizator]

  asa ai ajuns?
  Sa fie considerati baietii buni cei ce ard steagul SUA si rai cei ce-l poarta cu mandrie?
  Scena arderii steagului SUA am vazut-o in Iran, Palestina, dar sa fie "aplaudata" de lideri americani?
  Costul va fi mare. Din pacate va fi un cost pe care il vom plati si noi.
  • -10 (60 voturi)    
   Ingineria sociala inceputa (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:21)

   moto33 [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   de la revolutia culturala inceputa din anii 60 a dat roade.
  • +11 (49 voturi)    
   Americanii au votat masiv impotriva lui Trump, (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:27)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   prin urmare exista o majoritate, o garantie sigura, ca valorile democratice si statul de drept vor triumfa in Statele Unite ale Americii !
   • -10 (40 voturi)    
    Americanii lui Dragnea (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:07)

    CristianG [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Aia din cimitire.
    • +12 (32 voturi)    
     Asta ti-a spus Trump? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:57)

     GeorgeSb [utilizator] i-a raspuns lui CristianG

     Sincer, dar foarte sincer in decembrie cu cine ai votat? Pun pariu ca ai ales 'haurul" :)
  • +4 (30 voturi)    
   prietene (Joi, 14 ianuarie 2021, 1:57)

   Scarface1000 [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   SUA A ATACAT URMATOARELE TARI:
   1945 - Japan
   1945-1946 - China
   1950-1953 - Korea China
   1954 - Guatemala
   1958 - Indonesia
   1959-61 - Cuba
   1960 - Guatemala
   1964 - Congo
   1965 - Peru
   1964-1973 - Laos
   1961-1973 - Vietnam
   1969-1970 - Cambodia
   1967-1969 - Guatemala
   1983 - Grenada
   1983-1984 - Lebanon
   1980's - El Salvador
   1980's - Nicaragua
   1986 - Libya
   1987 - Iran
   1989 - Panama
   1991 - Iraq
   1993 - Somalia
   1998 - Sudan
   1998 - Afghanistan
   1995 - Bosnia
   1999 - Serbia
   2001-2005 - Afghanistan
   2003-2010 - Iraq
   2011 - Libya
   2014 - Syria

   Crezi ca Dumnezeu nu le va intoarce toate pacatele care le-au facut? Acuma incepe distractia pt americani....
   • +6 (16 voturi)    
    Istoria e ceva mai complicata, stimabile (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:49)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Scarface1000

    Mai complicata, decat ai puterea de a o intelege.
    Din pacate.
    • +6 (10 voturi)    
     Date vs Procesarea Datelor (Joi, 14 ianuarie 2021, 12:31)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     Poate ne spui ce ai vrut sa transmiti.

     Personal cunosc guatemalezi si ce mi-au spus apropo de USA si istoria lor m-a socat.

     Trebuie sa recunoastem ca in istoria recenta, influenta US a fost majoritar positiva in ceea ce ne priveste - cel putin asa cred, personal.

     Dar, daca vorbesti cu niste sarbi, sau guatemalezi, sau nicaragueni, sau ... altii de pe lista, s-ar putea sa auzi ceva diferit de la ei.

     Faptul ca tu te lauzi ca intelegi e ciudat, pentru ca nu explici nimic - posibil pentru ca noi suntem prea prosti.

     Eu chiar as concluziona: Nu e o veste buna pentru noi ca influenta Americii apune, ce se vede la orizont e mai degraba ingrijorator (China).

     Dar si sa inghitim pe nemestecate propaganda (fie ea americaneasca, ruseasca etc) e o prostie.
     • 0 (0 voturi)    
      uite un stat care se desprinde (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:50)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

      Qatar - si-a luat soarta in mainile sale si merge pe cararea ei.

      Nu se poate spune la fel despre Arabia Saudita - acolo se joaca mim la nivel de reprezentare - una este in afara si alta este in interiorul tarii - sa dai avioane de ultima generatie acolo este ca si cum iti pui trotil in sosoni sau inchei un tratat cu Iran.
   • 0 (2 voturi)    
    ce e frumos (Joi, 14 ianuarie 2021, 15:30)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui Scarface1000

    e ca au dus toate aceste razboaie fara o declaratie de razboi clara! Oficial, nici nu au inceput, nici nu au sfarsit razboaiele. S-au dus cand au vrut muschii lor, s-au retras cand au vrut muschii lor, lasand, in general, prapad in urma. In afara de Japonia, pe care chiar au ajutat-o sa intre in Secolul XX.
   • +1 (1 vot)    
    Dar nici rușii nu s-au lăsat mai prejos: (Joi, 14 ianuarie 2021, 21:16)

    Vruum [utilizator] i-a raspuns lui Scarface1000

    Lista invaziilor sovietice din ultima sută de ani: Estonia 1917 Latvia 1918 Lithuania 1918 Finland 1918 Poland 1918 Belarus 1918 Ukraine 1918 Georgia 1920 Azerbaijan 1920 Armenia 1920 Moldova 1918 Central Asia 1918 Mongolia 1921 Georgia 1924 Estonia 1924 Afghanistan 1929 China 1929 Japan 1938 Poland 1939 Finland 1939 Estonia 1940 Latvia 1940 Lithuania 1940 Romania 1940 Iran 1942 Ukraine and Belarus 1944 Bulgaria 1944 Hungary 1944 Yugoslavia 1944 Albania 1944 Poland 1944 The Baltic States 1944 Germany 1944 Tuva 1944 Japan 1945 China 1945 Korea 1950 East Germany 1953 Hungary 1956 Vietnam 1960 Czechoslovakia 1968 China 1969 Afghanistan 1979 Georgia 1989 Baltic States 1990 Georgia 1991 Azerbaijan 1991 Moldova 1992 Tajikistan 1992 Northern Caucasus 1992 Georgia 2008 Ukraine 2014.
    Ca să nu mai pomenesc și de cele 12 (douăsprezece) invazii în Țările Române, inclusiv ultima - să sperăm - din WWII, cu ocupare și trupe lăsate aici.
    Dar Dumnezeu, pe care îl invoci, nu i-a văzut încă...
 • +12 (62 voturi)    
  La asta s-a ajuns? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:57)

  Alui [utilizator]

  “ Unii republicani „spun că vor să voteze pentru punerea sub acuzare dar se tem cu adevărat pentru viețile lor și ale familiilor lor”, potrivit aceleiași surse care afirmă că președintele Trump încă încearcă să intimideze congresmeni republicani și la o săptămână după violențele din 6 ianuarie.”

  E la fel ca pe timpul lui Stalin.
  • -13 (53 voturi)    
   Radio Erevan (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:39)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   E adevarat ca lui Stepan Stepanovici i-a fost daruita o masina de catre Partid?
   Raspuns Radio Erevan: Da, e adevarat. Numai ca nu i-a fost daruita, ci i-a fost luata. Si nu era masina, era bicicleta.

   Cam asa si cu astia: E adevarat, se tem pentru vietile lor, dar nu din cauza lui Trump, ci din cauza democratilor, si de aceea sunt de acord cu demersul doamnei Pelosi.
   • +9 (17 voturi)    
    De unde ai scos aceasta concluzie ? (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:55)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui traianw

    In aceasta ipoteza pe care o sustii, doamna Pelosi ar exercita o dictatura sangeroasa in Camera Reprezentantilor !
    • 0 (0 voturi)    
     este un twist (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:53)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     interesant - metoda e specifica trolilor sovietici
 • -8 (38 voturi)    
  Plate va mai (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:02)

  Observatory [utilizator]

  Dăruiește Comuniștii chinez al doilea val de virusuri , au mai rămas mulți lilieci care pot fi sacrificați pentru binele socialismului .
 • -9 (39 voturi)    
  Mici (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:14)

  mmmircea [utilizator]

  a zis ca i-a dat mesaj nenci the mab queen s-o faca pe misteriosul. El ii face cu ochiu, ea ii face semn cu degetul pe nas. Intre timp, la Beijing s-a deschis sampania.
  • 0 (0 voturi)    
   ei... (Vineri, 15 ianuarie 2021, 10:59)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   desi calea chinezeasca pare sa fie rapida duce inevitabil in gard sau in prapastie - chestie care depinde de rabdarea natiei supuse.

   In USA vedem diversitatea de opinii, de argumente, pro sau contra, de decizii democratice si pana la urma legea triumfa pentru ca fiecare persoana de acolo intelege sa isi foloseasca libertatea pentru a o apara

   Nu a curs niciodata asa de mult sange, la propriu si la figurat, de cand englezii au incendiat Capitoliul - si atunci si acum testul a fost trecut - yankee doodle!
 • +14 (60 voturi)    
  simpla constatare (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:18)

  ValentinV [utilizator]

  Daca voi credeti ca Trump a fost un presedinte normal (doar un simplu exemplu, au fost contorizate 30.000 de fake statements in dreptul lui in cei 4 ani) si demn de a fi liderul SUA sau sunteti de acord cu ce a facut la aceste alegeri (inclusiv discutia lui telefonica cu secretarul de stat din Georgia) atunci ma tem ca si voi aveti o problema.
  • -10 (34 voturi)    
   Bine! Ia loc! (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:03)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui ValentinV

   "...au fost contorizate 30.000 de fake statements in dreptul lui in cei 4 ani..."

   Bravo, ai anuntat oficial cifra. Ti-a venit pe facebuci, n'asa? Sau, poate ca esti analist. De Ceamurlia, langa Dragasani!
  • -10 (32 voturi)    
   Glumesti? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:09)

   CristianG [utilizator] i-a raspuns lui ValentinV

   Spune-mi un politician care nu minte. Si mai spune-mi, te rog, cine a platit "numaratorii" de fake statements ale lui Trump.
   • 0 (0 voturi)    
    acum ca si-au incheiat mandatele (Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:03)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui CristianG

    Hai sa numaram fake statements emise de Reagan, Bush sr, Bush jr., Clinton si Obama - cu aceeasi sursa pls.

    Abilitatea unui politician este tocmai aceea de a vorbi cat mai mult si de a promite cat mai putin, dar ceea ce spune sa fie fact checked. Altfel nu rezista in politica.

    Bye-bye!
 • -12 (54 voturi)    
  Impeachment Reloaded (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:57)

  Robin_W [utilizator]

  Trebuie sa fii un obsedat ca atunci cand ai castigat presedentia, senatul si parlamentul sa te apuci sa te razbuni in loc sa te ocupi de probleme mai importante ale alegatorilor (eg. Covid, economie, problemele poulatiei generate de Covid).

  Dar ce conteaza, s-au cheltuit odata peste 3 milioane dolari cu primul impeachment care a fost un foc de paie, o mai facem odata ca e tot din banul platitorului de taxe si pe noi ne doare tot la basca.

  Si una peste alta sa strigam sus si tare ca noi "Vrem sa unim America!" ... really!?! nu doar obsedat, dar si ipocrit!
  • +11 (19 voturi)    
   Dimpotriva (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:15)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

   E nebuinie sa lasi un insurectionist liber fara sa-l tragi la raspundere. Aplicarea legii e prioritara pentru siguranta unei democratii.
  • +12 (18 voturi)    
   Este exact pe dos, stimabile ! (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:00)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

   Razbunatorul e chiar Donald Trump, care contestand fara temei rezultatul alegerilor democratice din SUA, a instigat la revolta impotriva invingatorului.
 • -12 (40 voturi)    
  Vor suspenda o laie, bucalaie (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:42)

  AliKimiku [utilizator]

  Pur si simplu nu e timp pentru asta si oricum demersul e pueril. Republicanii care ar vota asta in Senat sunt out of bussines la urmatoarele alegeri.
  Dar oricum nu mai e timp. Totul e un circ fenomenal!
 • +12 (48 voturi)    
  democracy wins (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:04)

  utilizator0527 [utilizator]

  A ajuns mazeta cap de lista . E clar ce cititori au ramas pe hotnews.

  Personajul asta in straie de presedinte pe nume trump e o gluma a democratiei. Isi bate joc de valorile care l-au facut presedinte. Si da e important sa o incaseze cat inca poarta coroana. Nici macar purtatorul de coroana nu poate fi mai presus decat valorile statului american. Si o va incasa putand coroana ! Bravo USA ! Democracy will always win. Sa crape de ciuda Putin si alde k el.
  • -13 (39 voturi)    
   Si dupa tine? (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 21:43)

   Robin_W [utilizator] i-a raspuns lui utilizator0527

   Cine e mazeta?
   Daca a ajuns 'cap de lista' inseamna ca a facut un comentariu obiectiv care pare logic mai multor cititori. Ce este rau in asta? Nu suna a democratie? Sau tie nu-ti place decat democratia impusa de tine si nu vezi totul decat in alb si negru?

   Asta vara cand demonstrantii 'pasnici' BLM talhareau, distrugeau, ardeau, atacau politia (tot Statul de drept, nu?), au ucis oameni,
   Biden si Harris au folosit twiteer ca sa stranga bani in fondul care era folosit sa elibereze pe cei arestati in asa fel incat sa se poata intoarce pe strazi si sa continue distrugerile...
   asta e democratia pe care o ridici in slavi?

   Americanul care l-a votat pe Biden a facut-o in speranta ca o sa ii fie lui mai bine, dar daca Dems cheltuie banii pe razbunari, si alte prostii, sa nu te mire rezultatele alegerilor din 2024.
   • +12 (38 voturi)    
    mda, (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:26)

    utilizator0527 [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

    Daca tu crezi ca Trump a facut bine indemnand la violenta atunci ok, nu prea mai are rost sa iti raspund. Ahh ca nici ceilalti nu imaculati, nu cred ca vom gasi vreunul. Dar trump a depasit niste limite care l-ar face invidios si Dragnea, parerea mea.

    Pe mazeta il cam stiu toti cititorii de hotnews. Face comentarii logice , dar datorita iubirii putiniste nu poate fi obiectiv. Pacat de el ca nu pare vreun redus , dar o fi salarul foarte mare.
    • -11 (33 voturi)    
     Unde a indemnat TRUMP la violenta?!? (Joi, 14 ianuarie 2021, 0:02)

     Robin_W [utilizator] i-a raspuns lui utilizator0527

     Nu stiu unde te-ai uitat tu, dar
     Trump nu a indemnat la violenta!
     In discursul sau spune clar sa mergem sa demonstram si sa 'cheer' - un fel de 'sa facem galerie'.
     Iar daca ai sa te uiti la youtube-ul asta:
     https://www.youtube.com/watch?v=5fiT6c0MQ58
     poate ai sa sesizezi ca media democratica a taiat ultima parte a clipului unde Trump cere manifestare "peacefully".
     • +11 (29 voturi)    
      Serios? (Joi, 14 ianuarie 2021, 2:00)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

      Inca n-ai aflat? A intors-o cand si-a dat seama ce minuni a spus...
     • +10 (20 voturi)    
      In discursul sau (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:17)

      keres [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

      I-a minti ca alegerile fost furate, le-a zis sa nu cedeze niciodata si ca fiind slabi nu rezolva nimic. Urmarea am vazut-o cu totii.
     • -7 (15 voturi)    
      Nu conteaza... (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:54)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Robin_W

      Niciunul, dar absolut niciunul din cei care scriu pe aici ca Trump a incitat la violenta nu a vazut discursul lui. Deci iti pierzi timpul. Ce conteaza ca a zis "peacefully". A instigat la violenta in opinia cretineilor de stanga.

      Si atunci care reconciliere? Atata timp cat progresistii mint cu nerusinare pentru ca e in interesul lor ce rost are orice discutie cu ei?

      De exemplu spune unul "sa nu cedeze niciodata" = "sa protesteze violent". Eu zic ca de fapt "sa nu cedeze niciodata" poate insemna "sa protestez zilnic in strada".

      Da' nu conteaza. L-au facut pe Trump in atatea feluri fara nici o dovada, i-au pus cuvinte in gura pe care nu le-a zis, actiuni pe care nu le-a facut samd. Mai conteaza inca una acum pe final de mandat?

      Problematic e ca foarte multi americani nu si-au mai facut probleme sa verifice faptele ci au votat direct cu democratii pentru ca Trump e rau ...
      • +9 (13 voturi)    
       Sarac cu duhul (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:43)

       hentara [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

       Sigur esti dintre cei care il apreciaza pe Iliescu pentru ca a chemat minerii sa faca ordine, nu sa bata studentii. Ce a zis Iliescu ceva de bataie? El vorbea de "lege si ordine"
       Asa arata spalarea pe creier trumpista.
      • 0 (0 voturi)    
       deci... (Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:34)

       ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

       Perimetrul manifestatiei fusese stabilit - in fata WH.

       Presul cel Mare a spus mergeti cu mine pe Pennsilvania ... I love it! Numai ca el nu a mers si protestarii au luat-o la picior pret de 2 km - ceea ce este extrem de ciudat ptr, americanii neobisnuit sa practice mersul pe jos - pana in fata la Capitoliu.

       deci prima derogare data de Sefu Mare - mergeti acolo unde nu aveti treaba ca va zic io...

       A doua derogare de la democratie - intariti pe cei slabi - mai baiete poate aia slabi sunt sustinuti de cei din localitatile lor si deci i-a aruncat impotriva reprezentantilor Republicani. Cum dreac peacefully sa te intareasca un protestar????Cu un steag in spate, cu niste usi sparge, samd...

       A treia derogare, mai putin transparenta, dar in subsol discursul urii o viza si pe Pelosi.

       Avand in vedere ca toate violentele au fost transmise in direct Trump nu a mai twitterizat imediat??? Oare de ce??? ce facea in acest timp Trump&Giuliani??? se stie deja, este istorie acum...

       Si pentru 1/2 h/sec Trump merita suspendarea din functie - dar vom vedea ce se va intampla mai departe...

       AU fost stricaciuni in Capitoliu - cineva le va plati cu cash si cu ani de inchisoare.
  • 0 (14 voturi)    
   Au inceput sa se trezeasca americanii (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:22)

   richter [utilizator] i-a raspuns lui utilizator0527

   din somnul democratiei, dar, s-au trezit cu o dilema pentru a carei rezolvare nu au fost pregatiti, mahmuri fiind de somnul democratiei-
 • +11 (29 voturi)    
  Legea-i lege (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:03)

  benicio [utilizator]

  In timpul asta, in Romania se tergiverseaza procesul revolutiei, procesul mineriadelor, cat despre 10 august nici nu se pune problema. Toate sunt cazuri de instigare la violenta publica de catre un sef de stat/guvern/partid. Asta e diferenta dintre o democratie autentica si una intr-o nesfarsita formare.
  • +3 (35 voturi)    
   Iliescu câștigase alegerile (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:53)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   de două luni când a chemat minerii, Trump tocmai pierduse alegerile când i-a chemat pe trumpiști. Iliescu a cedat puterea democratic când a pierdut alegerile spre deosebire de Trump.
 • -9 (43 voturi)    
  Sfarsit (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 23:25)

  r.razvan [utilizator]

  Orice imperiu isi traieste anii de glorie si pe urma intra in declin.
  America se pare ca este la inceputul declinului ei. Neo-marxismul a confiscat ratiunea.
  • +12 (26 voturi)    
   hehe (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 23:58)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui r.razvan

   Se pare ca singurul imperiu care tocmai apune e al Rusiei. De aia sunteti si atat de disperati. Pe langa ca sunteti lihniti, mazetelor.
 • -9 (27 voturi)    
  ... (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 23:53)

  klaudyuxxx [utilizator]

  Câștigă un alt mandat în 2024, nu vă faceți griji.
  • +10 (24 voturi)    
   Vise, amice, vise... (Joi, 14 ianuarie 2021, 2:02)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

   Si-a tras singur presu' de sub picioare cand a indemnat la violenta.
   Da, stiu, a intors-o mai tarziu.
  • +9 (19 voturi)    
   E greu din puscarie (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:20)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

   Pentru insurectie se face temnita grea.
 • -8 (20 voturi)    
  Romanii rasufla usurati, au scapat de Trump (Joi, 14 ianuarie 2021, 5:54)

  Fu Leng [utilizator]

  Vine Bideu care le va aduce mantuirea. Intre timp, la ei acasa guvernul se destrabaleaza in Totalitarism, economia e pe butuci...dar bine ca e Trump pus sub acuzare, we dodged the bullet, pfaiii cat de aproape am fost......
 • -8 (28 voturi)    
  Globalism (Joi, 14 ianuarie 2021, 6:32)

  I.T. [utilizator]

  Mulți dintre cei care îl înjură acum pe Trump (care este drept, a mai făcut si unele greșeli) vor regreta amarnic într-un an-doi. Camarila globalistă și-a făcut treaba in SUA, dar dacă nu citești, nu te informezi corect, ești teribil de ușor de manipulat. Școala de la Frankfurt, sau mai bine zis reprezentanții ei, și-au făcut bine treaba în America începând cu anul 1940. Stafia lui Karl Marx bântuie continentul de la un capăt la celălalt dar incultura, în general, și incultura politică, în special, a majorității, va naște, în continuare, monștri în SUA. Faptul că William Barr, fostul procuror general al SUA, a iesit public in 2019 si a acuzat mostruozitățile „corectitudinii police” în America, spune multe. Pentru cine cunoaște fenomenul. Ar trebui să privim spre ce se întâmplă acolo și să învățăm. Dar mă indoiesc că vom face asta. Acest globalism satanic, nivelator (în fapt noul comunism) va cuprinde, în cațiva ani, și România. Avem mult prea mulți analfabeți funcționali, mult prea mulți trădători, mult prea mulți adepți ai ideilor neomarxiste promovate de Școala de la Frankfurt, în Sistemul de Învățământ, în zona multinaționalelor-corporațiilor și nu numai, ca să scăpăm. Cei care se opun acum sunt considerați medievali, extremiști, fascisti etc. Este drept că și exprimarea majorității lor este destul de deficitară. Dar... fiecare pasăre pe limba ei piere. Iar americanii vor cunoaște din plin asta, dacă nu se vor trezi. Și nici noi nu vom fi scutiți. Când o întreagă mass-media linșează pur si simplu un Presedinte, ar trebui să le dea și să ne de de gândit. Numai că și ei (americani) ca și noi gândesc cam puțin.
  • +6 (14 voturi)    
   Bill Barr e omul nostru (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:07)

   albik [utilizator] i-a raspuns lui I.T.

   Mitch McConnell e omul nostru, Mike Pence e omul nostru. Cum crezi tu ca toti republicanii au castigat si singurul care a pierdut a fost Trump? Cum crezi tu ca l-au abandonat pe Trump? Au venit in genunchi la noi rugandu-se sa scapam de Trump. Ei castiga Trump pierde, asta a fost deal-ul. Si Fox sa anunte pierderea Arizonei.

   Data viitoare sa nu va mai puneti cu stapanii lumii, progresistii.
  • +7 (13 voturi)    
   Aiureli la patrat. (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:09)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui I.T.

   Ultima fraza din comentariu te defineste.
 • +9 (17 voturi)    
  demonstratie de democratie (Joi, 14 ianuarie 2021, 8:08)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  cu cateva violente si miscari de strada destul de grave pentru ditamai America dar iata cum tot ea isireyolva problemele prin metode democratice incet dar sigur. De-aia spuneam ca ei au sistemul imunitar dezvoltat care elimina tumorile si derapajele. Cum spunea si un general de armata cand l-a intrebat un reporter ce se intampla daca Trump vrea sa apese pe butoanele nucleare: nu exista asa ceva fara aprobarea tuturor celor care sunt implicati. Un fel de haidi bre, chiar credeti ca lasam pistolul in mana maimutei?
 • -7 (23 voturi)    
  Pe repede inainte ! (Joi, 14 ianuarie 2021, 8:48)

  Cugetator [utilizator]

  In Camera Reprezentantilor s-a executat pe repede inainte prima etapa de impeachment pentru vinovatul de serviciu al stangistilor, adica Trump. Dar evident si bine motivat democratii nu vor sa clarifice cele mai controversate alegeri din SUA. Oare este bine pentru adevarata democratie ?
  • +8 (18 voturi)    
   vinovatul de serviciu? (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:39)

   iolea [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   Trump tocmai ce a indemnat la o lovitura de stat, nerecunoasterea alegerilor libere si corecte. Asta e dictatura.
  • +8 (18 voturi)    
   dl. Trump s-a chinuit doua luni (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:18)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   sa gaseasca dovezi de fraudare si nu a gasit, a pierdut si cele 62 de procese ntentate in justitie.
   Nu mai aruncati acum in carca democratilor, ca nu au "clarificat" controversele lui Trump !
  • 0 (2 voturi)    
   Pai (Joi, 14 ianuarie 2021, 14:32)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   Pai de ce sa se grabeasca? Puteau sa astepte multi ani cum asteptam noi procesul Revolutiei sau al Mineridelor, sau 10 August, sau Colectiv, sau...
   Vorba dublului condamnat penal, Dragnea, de ce se mai verifica lucrurile alea vechi? Sa se prescrie, ca parca e ceva politic la mijloc, monsher!
  • 0 (0 voturi)    
   cele mai controversate alegeri - nu tocmai! (Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:44)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   As spune alegerea cu cea mai larga participare - miza a fost mare si americanii au iesit la vot - bravo lor!

   Au votat altceva decat se asteptau unii si rezultatul contestat dar verificat ca fiind corect nu se mai schimba.

   Ar trebui sa fie o lupta interioara a unora ca sa inteleaga de ce au ales unii sa voteze altceva decat Trump - clar nu este o orientare anti Republicani ci doar anti Trump

   dispare Trump - dispare hoarda, se stinge rebeliunea ca nu mai are cine sa atate focul.

   lucrurile bune vor ramane, se vor impune - asa se intampla mereu dupa ce timpul decanteaza valorile
 • +2 (14 voturi)    
  nu urmeaza nimic (Joi, 14 ianuarie 2021, 8:50)

  Vic_Tor [utilizator]

  Senatul nu va mai face nimic, le e frica
  • +9 (19 voturi)    
   De cine le-ar fi frica ? (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:23)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Vic_Tor

   Senatul va pune in dezbatere rezolutia votata in Camera inferioara a Parlamentului, potrivit prevederilor constitutiei, chiar daca procedura va fi continuata si dupa 2O ianuarie.
 • +11 (25 voturi)    
  ipochimenu' e terminat (Joi, 14 ianuarie 2021, 10:29)

  persuasiv [utilizator]

  trufia si prostia i-au venit de hac,in cele din urma.Restul e istorie
 • +12 (22 voturi)    
  trebuie judecat si condamnat (Joi, 14 ianuarie 2021, 11:58)

  jonk [utilizator]

  nu e suficient impeachmentul. El a comis crime impotriva ordinii constitutionale.
 • +8 (12 voturi)    
  Psd-isti (Joi, 14 ianuarie 2021, 12:50)

  yol [utilizator]

  Si aur-arii sunt fani trump! E deja fapt.
 • -1 (1 vot)    
  nu-mi vine sa cred! (Joi, 14 ianuarie 2021, 15:25)

  revo [utilizator]

  Am crezut ca e o actiune de imagine, dar atat, nu credeam ca se trece la fapte. Vad ca republicanii, pragmatici, sunt hotarati sa se spele pe maini de el, sa-si curete obrazul.

  Inseamna ca de asta a iesit repede cu discursul acela cuminte, mielusel, nu alta.

  Nasol de clanul Trump.
  Probabil o sa bage divort de Melania, mintenas, sa mai salveze ceva din avere, ca acum sigur se duce totul de rapa. Cand cazi, iti intorc toti spatele.
  • 0 (0 voturi)    
   republicanii pragmatici (Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:50)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui revo

   sau socati???

   zic ca republicanii au fost pragmatici cand au mers cu Trump pana la infrangerea finala - vezi scandalul cu Ambasadoarea din Ukraine.

   Nu socul infrangerii in alegeri i-a trezit ci socul de a sta pititi ca sa isi faca treaba in siguranta la Capitoliu i-a trezit oarecum...

   6 ian 2021 o zi trista pentru America.
 • 0 (0 voturi)    
  Trump (Joi, 14 ianuarie 2021, 16:01)

  sorin472 [utilizator]

  https://burebista2012.blogspot.com/2021/01/mesaj-de-la-militarii-sua-in.html


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by