Dealul Capitoliului din Washington D.C. a fost miercuri scena unor imagini fără precedent cu membri ai Gărzii Naționale a SUA odihnindu-se pe holurile Congresului și în celelalte clădiri ale complexului după ce numeroși soldați au fost desfășurați în Washington D.C. pentru a preveni noi atacuri violente precum cel din 6 ianuarie.

Congresul american in alertaFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Un număr impresionant de trupe a fost desfășurat în Dealul Capitoliului după ce agențiile de informații au avertizat cu privire la posibile atacuri plănuite de susținători înarmați și diferite miliții pro-Trump după cel de săptămâna trecută când Congresul a fost luat cu asalt.

Mobilizarea de trupe are loc în contextul în care Camera Reprezentanților a dezbatut miercuri punerea sub acuzare pentru a doua oară a președintelui republican Donald Trump pentru rolul său în incitarea violențelor care au zguduit America și provocat moartea a 5 persoane.

Luarea cu asalt a Capitoliului în 6 ianuarie a fost pentru prima dată după 1814 când templul democrației americane a fost ocupat, ultima dată acesta fiind incendiat de soldații britanici în urmă cu două secole