​Politicianul de opoziție Alexei Navalnîi a anunțat că se va întoarce duminică în Rusia în pofida amenințărilor cu închisoare ale autorităților de la Moscova, relatează Moscow Times.

Aleksei NavalniiFoto: facebook.com/navalny

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se află în Germania din luna august unde se recuperează în urma a ceea ce oamenii de știință au stabilit a fi un atac cu agentul neurotoxic Noviciok.

Acesta a promis că se va întoarce în Rusia după ce se va vindeca deplin în urma otrăvirii, despre care afirmă că a fost ordonată de președintele rus Vladimir Putin.

„Întrebarea dacă 'să mă întorc sau nu' nu a existat niciodată pentru mine. Pur și simplu pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, ajungând aici într-o cutie de terapie intensivă”, a scris pe Twitter Navalnîi.

„La 17 ianuarie, duminică, mă voi întoarce acasă cu un zbor Pobeda. Haideți să mă salutați”, a anunțat acesta.

Anunțul său vine la o zi după ce Serviciul Federal de Penitenciare al Rusiei (FSIN) a cerut comutarea unei condamnări cu suspendare a lui Navalnîi într-una executorie, un semnal că acesta ar putea fi încarcerat la întoarcerea sa.

„Putin a fost atât de furios că am supraviețuit otrăvirii sale încât a ordonat FSIN să meargă în instanță să ceară ca sentința mea cu suspendare să fie schimbată într-una reală”, a mai notat Navalnîi pe Twitter.

Kremlinul continuă să nege că politicianul de opoziție a fost otrăvit.

Citește și: