Președintele american Donald Trump intenționează să o nominalizeze pe judecătoarea Amy Coney Barrett în locul lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă, relatează vineri CNN, citând surse republicane, scrie Reuters.

Amy Coney BarrettFoto: Captura YouTube

Trump a spus că va anunța sâmbătă alegerea sa pentru a ocupa locul lăsat vacant după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, săptămâna trecută.

Judecătoarea Amy Coney Barrett este foarte apreciată de conservatori datorită valorilor sale religioase tradiționale care, potrivit criticilor săi, îi orientează interpretarea legii, relatează AFP. Ea a spus, într-un articol din 2013 din revista Notre Dame, că ”viața începe odată cu conceperea”, potrivit BBC.

În 2018, ea fusese deja printre favoritele lui Donald Trump pentru un post la Înalta Curte, care a fost în cele din urmă acordat lui Brett Kavanaugh după o luptă politică acerbă.

La 48 de ani, profilul ei este în contradicție cu foarte feminista și progresista „RBG” și îi divizează pe americani.

O catolică practicantă, mamă a șapte copii, inclusiv a doi copii adoptați din Haiti și a unei tinere cu sindrom Down, Amy Coney Barrett, se opune, prin convingere personală, avortului.

În ultimele zile, în presa internațională s-a scris despre Amy Coney Barrett că ar fi afiliată unui grup religios din care s-ar fi inspirat Margaret Atwood când a scris distopia ”Povestea Slujitoarei”.

Astfel, ea ar fi afiliată grupului numit ”People of Praise”, iar membrilor săi le sunt desemnați consilieri personali de același sex. Astfel, femeilor le sunt atribuite sfătuitoare care sunt denumite ”handmaids” (slujitoare).

Candidatul nominalizat de Trump trebuie să apară în fața Senatului pentru confirmarea sa în post înainte de alegerile prezidențiale de pe 3 noiembrie. În Senat, republicanii au o majoritate de 53 la 47.

Citește și: