Ministrul german al economiei a declarat luni că persoanele care l-au insultat și scuipat pe Jens Spahn, ministrul sănătății german, au încălcat constituția, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O înregistrare video postată pe Twitter de un jurnalist al cotidianului Bild arată o mulțime de câteva zeci de persoane huiduindu-l și strigând „Rușine” la adresa lui Spahn în momentul în care acesta a părăsit o clădire Bergisch-Gladbach după o întâlnire electorală a Uniunii Creștin-Democrate din care face parte.

Spahn s-a apropiat de mulțime și a dorit să le vorbească protestatarilor dar s-a întors și îndreptat spre mașină când a văzut că aceștia continuă să îl huiduie și nu par interesați de dialog.

„Oricine scuipă și agresează politicieni aleși în mod democratic încalcă constituția germană”, a scris pe Twitter ministrul german al economiei, Peter Altmaier.

Spahn a declarat pentru Rheinische Post că societatea va putea rămâne unită doar dacă va exista un dialog cu persoanele care se opun restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei.

„Dar funcționează doar dacă ambele părți sunt dispuse să asculte. Când oamenii strigă, se scuipă și insultă reciproc, pur și simplu nu funcționează”, a afirmat Jens Spahn.

Sâmbătă, poliția a spart un miting la care au participat câteva mii de persoane pentru a protesta față de restricțiile impuse din cauza coronavirusului în capitala Berlin, arestând 300 de demonstranți care au încălcat regulile de distanțare socială și nu au purtat măști.

REFERINȚĂ: