Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut Federaţiei Ruse vaccinul Sputnik V pentru cetăţenii moldoveni, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Noi ne-am adresat oficial partenerilor din Federaţia Rusă ca, în momentul în care ei vor decide să exporte acest vaccin şi normele internaţionale vor permite, ca aceast vaccin să fie livrat în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

„Referitor la acest vaccin care nu este încă aprobat la nivel internaţional vreau să vă spun că este doar o declaraţie a preşedintelui Dodon. Autorităţile abilitate din Republica Moldova însă au făcut demersuri către România şi asta este îmbucurător”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului.

„Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă. Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare”, a spus şeful statului la o întâlnire cu membrii guvernului, potrivit life.ru.

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 continuă să crească în Republica Moldova, unde s-a consemnat a patra săptămână consecutivă cu peste două mii de cazuri.

Citește și: