Guvernul Libanului a fost de acord miercuri să plaseze toți oficialii portului din Beirut, care au supravegheat depozitarea și securitatea din 2014 încoace, sub arest la domiciliu, au spus surse ministeriale, relatează Reuters.

Beirut, explozieFoto: AFP / AFP / Profimedia

Nu este clar câți oficiali vor fi incluși în această categorie de conducere. Armata va sigura supravegherea arestului la domiciliu până când va fi determinat cine este responsabil pentru uriașele explozii din port care au avut loc marți, au spus sursele.

​​Peste o sută de persoane au fost ucise și peste 4.000 rănite în urma enormelor explozii de marți iar serviciile de salvare și pompierii încearcă miercuri să găsească supraviețuitori, în ruinele fumegânde din portul din Beirut.

Cele două explozii de proporții care au avut loc, marți, în zona portului din Beirut, au fost provocate de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut și transportate, acum 6 ani, de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie portalul Mold-street citat de RFI.