Preşedintele american Donald Trump a respins, joi, acuzaţiile fostului său consilier John Bolton, pe care l-a catalogat drept „mincinos”, în timp ce Administraţia Chinei a negat orice legătură cu situaţia politică de la Washington.

Donald Trump si John BoltonFoto: Douliery Olivier/ABACA / Abaca Press / Profimedia

John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a spus despre preşedintele Donald Trump că este „uimitor de neinformat” şi l-a acuzat că a plasat interesele proprii şi ale familiei deasupra intereselor SUA, notează Mediafax. „Obstrucţionarea justiţiei este un stil de viaţă” la Casa Albă, a declarat John Bolton, referindu-se la acuzaţiile care i-au fost aduse preşedintelui Donald Trump în procedura demiterii, informează cotidianul The Wall Street Journal.

În cartea „Sala în care s-a întâmplat: Un Memoriu de la Casa Albă” („The Room Where It Happened: A White House Memoir”), John Bolton a afirmat că Donald Trump i-a cerut preşedintelui Chinei, Xi Jinping, să îl ajute să câştige alegerile prin cumpărarea de produse agricole din SUA. Donald Trump „a evidenţiat importanţa electorală a fermierilor şi a cumpărării de către China a unor produse precum soia şi grâu”, a scris John Bolton, conform CNN.

În plus, potrivit fostului consilier prezidenţial, Donald Trump i-ar fi spus lui Xi Jinping că este „corect” ca Administraţia de la Beijing să continue construirea taberelor de concentrare pentru etnicii uiguri.

John Bolton este „un mincinos, îl ura toată lumea de la Casa Albă”, a reacţionat Donald Trump, potrivit WSJ. „Cartea este plină de minciuni şi ştiri false”, a insistat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, China a negat că ar intenţiona să se implice în scrutinul prezidenţial programat în noiembrie în Statele Unite. China nu are nicio intenţie de acest fel, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, citat de site-ul T-Online.de.