O statuie a bărbatului care a fondat mișcarea cercetașilor va fi înlăturată din portul Poole datorită temerilor că ar fi pe „o listă de atac”, relatează BBC.​

Statuia lui Robert Baden-PowellFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

Consiliul local Bournemouth, Christchurch and Poole a anunțat înlăturarea statuii lui Robert Baden-Powell la recomandarea poliției pentru a fi protejată, adăugând că admite faptul că unele aspecte ale vieții sale sunt considerate „mai puțin demne de comemorare”.

Baden-Powell, care a decedat în 1941 la vârsta de 83 de ani, a fost criticat de activiști care l-au acuzat de rasism, homofobie și susținerea lui Adolf Hitler.

Statuia în mărime naturală a fost ridicată în 2008 în portul Poole, unde mișcarea cercetașilor a început.

Președintele consiliului local, Vikki Slade, a declarat că statuia urmează să fie înlăturată și depozitată într-un loc sigur.

„Am fost sfătuiți de către poliție că statuia ar fi pe o listă de atac și, datorită proximității sale de apă și naturii delicate din punct de vedere istoric, mi s-a cerut să aprob înlăturarea sa temporară”, a declarat aceasta.

Duminică, protestatarii de la o demonstrație antirasism din Bristol au dărâmat o statuie a negustorului de sclavi Edward Colston după care au aruncat-o în apă.

Marți, o statuie a comerciantului de sclavi Robert Milligan a fost scoasă în afara muzeului londonez, după ce oficialii au decis că nu mai este acceptabilă pentru comunitatea locală.

Citește și: