Avocații a doi dintre polițiștii implicați în arestarea care a cauzat moartea lui George Floyd au afirmat că aceștia au fost angajați de mai puțin de o săptămână și că ambii și-ar fi exprimat îngrijorarea despre modul în care acesta a fost adus în arest în 25 mai, relatează Insider.

J. Alexander Kueng, stanga, si Thomas Lane, dreapta Foto: Biroul Șerifului din Hennepin County

Filmarea arestării care a provocat moartea afro-americanului îl arată pe Derek Chauvin stând cu genunchiul pe gâtul lui Floyd pentru aproape nouă minute în timp ce acesta spunea în mod repetat că nu poate să respire.

Doi ofițeri, J. Alexander Kueng și Thomas Lane îl țineau pe Floyd de spate și picioare în timp ce un al treilea, Tou Thao, stătea în preajma capului afro-americanului.

Kueng, în vârstă de 27 de ani și Lane, 37, au apărut în fața unei instanțe joi în încercarea de a obține scăderea cauțiunii stabilite la 1 milion, respectiv 750.000 de dolari. Ambii bărbați sunt acuzați de complicitate la omor de gradul doi și complicitate la omor din culpă.

Potrivit postului de știri local WCCO, avocatul lui Kueng a declarat că acesta se afla în doar al treilea său schimb ca ofițer de poliție în timp ce avocatul lui Lane a afirmat că acesta era în a patra zi ca polițist.

Însă potrivit unor documente făcute anterior publice de poliție aceștia ar fi fost făcuți ofițeri cu drepturi depline în decembrie, relatează AFP.

Cei patru inculpați nu au anunțat momentan cum pledează dar dacă vor fi găsiți vinovați de acuzațiile care li se aduc ar putea primi până la 40 de ani de închisoare fiecare.

Pe același subiect: