Un înalt oficial Twitter nu a exclus joi că rețeaua socială ar putea suspenda contul lui Donald Trump dacă președintele american continuă să publice mesaje inflamatorii care încalcă regulile rețelei sociale, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu 81,7 milioane de abonați, contul @realDonaldTrump este unul din TOP 10 cei 10 cei mai urmați pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu rețeaua de socializare, care a postat două dintre tweeturile sale adăugând cuvintele „verificați faptele”.

Twitter a oprit apoi un mesaj din partea președintelui american pentru încălcarea regulilor rețelei privind „scuza violenței”. "Când începe jefuirea, începe să se tragă", a declarat Donald Trump în acest tweet postat în contextul confruntărilor dintre protestatari și ofițeri de poliție care au izbucnit în mai multe orașe americane, după moartea pe 25 mai a afro-americanului George Floyd asfixiat în Minneapolis de un ofițer de poliție alb.

Directorul de politici publice pe Twitter, Nick Pickles, a declarat joi, într-o audiere parlamentară a Regatului Unit, că tweeturile lui Donald Trump au fost tratate la fel ca cele din alte conturi auditate.

"Ori de câte ori tweet-ul unui utilizator este postat și raportat la noi, îl examinăm conform regulilor noastre", a declarat Pickles în timpul unei audieri virtuale în cadrul comisiei digitale parlamentare. "Dacă un utilizator de pe Twitter continuă să ne încalce regulile, atunci vom continua să avem discuții pe toate căile disponibile."

Trump și social media

Snapchat îl acuză pe Trump că a incitat „violența rasială”

Rețeaua de socializare Snapchat, populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump că a incitat la „violența rasială” și a spus că nu mai promovează mesajele sale, a declarat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

Mesajele președintelui american rămân vizibile pentru abonații contului său și apar atunci când un utilizator efectuează o căutare specifică.

"Nu vom amplifica vocile care incită la violență rasială și nedreptatea promovându-le gratuit pe Discover", a spus responsabilul departamentului de știri al rețelei.

Mark Zuckerberg nu dă înapoi: CEO-ul Facebook apără politicile companiei într-o ședință cu angajații nemulțumiți

Mark Zuckerberg nu dă înapoi. Într-o ședință de marți cu angajații, CEO-ul Facebook a refuzat să schimbe poziția companiei de a lăsa pe platforma de socializare o postare a președintelui american Donald Trump care a fost criticată pentru „glorificarea violenței”, potrivit unei surse apropiate de subiect, relatează Business Insider.

Pe măsură ce incidentele de brutalitate a poliției au devenit tot mai răspândite în Statele Unite în timpul protestelor din ultimele zile,

Facebook s-a confruntat cu un val de nemulțumiri interne.

Acestea au fost declanșate de refuzul companiei de a lua măsuri împotriva unei postări a președintelui american în care acesta afirma „când începe jaful, încep focurile de armă”, o expresie atribuită în mod faimos lui Walter Headley, un șef al poliției din Miami în anii '60, recunoscut pentru politicile sale dure în cartierele afro-americane.