Rețeaua de socializare Snapchat, populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump că a incitat la „violența rasială” și a spus că nu mai promovează mesajele sale, a declarat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mesajele președintelui american rămân vizibile pentru abonații contului său și apar atunci când un utilizator efectuează o căutare specifică.

"Nu vom amplifica vocile care incită la violență rasială și nedreptatea promovându-le gratuit pe Discover", a spus responsabilul departamentului de știri al rețelei.

Mark Zuckerberg nu dă înapoi: CEO-ul Facebook apără politicile companiei într-o ședință cu angajații nemulțumiți

Mark Zuckerberg nu dă înapoi. Într-o ședință de marți cu angajații, CEO-ul Facebook a refuzat să schimbe poziția companiei de a lăsa pe platforma de socializare o postare a președintelui american Donald Trump care a fost criticată pentru „glorificarea violenței”, potrivit unei surse apropiate de subiect, relatează Business Insider.

Pe măsură ce incidentele de brutalitate a poliției au devenit tot mai răspândite în Statele Unite în timpul protestelor din ultimele zile,

Facebook s-a confruntat cu un val de nemulțumiri interne.

Acestea au fost declanșate de refuzul companiei de a lua măsuri împotriva unei postări a președintelui american în care acesta afirma „când începe jaful, încep focurile de armă”, o expresie atribuită în mod faimos lui Walter Headley, un șef al poliției din Miami în anii '60, recunoscut pentru politicile sale dure în cartierele afro-americane. T

rump a postat cuvintele și pe Twitter care a determinat că acestea „glorifică violența” și a ascuns postarea însă Mark Zuckerberg a afirmat că aceasta nu încalcă regulile Facebook.

Angajații companiei au răspuns cu cel mai mare protest public din istoria de 16 ani a Facebook, mulți folosindu-se de Twitter pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la decizie și 400 participând la o grevă virtuală luni, potrivit The Verge